Ankara - İzmir hızlı tren müjdesi. Adil Karaismailoğlu tarih verdi: Ankara İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafe 3.5 saate düşecek

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Karaismailoğlu, Ankara - İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafenin 3.5 saate düşeceğini söyleyerek hattın kullanıma açılacağı tarihi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara - İzmir hızlı tren müjdesi. Adil Karaismailoğlu tarih verdi: Ankara İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafe 3.5 saate düşecek

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Tam 508 kilometre uzunluğunda. İnşallah 2024'ün sonunda bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Ankara-İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafe 3,5 saate düşecek." dedi.

Karaismailoğlu, 10. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın (Eurasia Rail) 3. gün konferanslarının açılış oturumunda "Türkiye Yüzyılı'nın Ulaştırma Vizyonu" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin son 21 yılda ulaştırma sektöründe çok büyük adımlar attığını kaydederek, dev ulaştırma ve altyapı projelerine ilişkin örnekler paylaştı. Karaismailoğlu, "İhracatımız nasıl 25 milyar dolardan 254 milyar dolara nasıl çıkmışsa, 1 trilyon dolarlık ihracat hedefi de güçlü altyapı sayesinde olacaktır." diye konuştu.

ANKARA İZMİR ARASI 3.5 SAATE DÜŞECEK

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın tam 508 kilometre uzunluğunda olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İnşallah 2024'ün sonunda bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Ankara-İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafe 3,5 saate düşecek." şeklinde konuştu.

Bursa ile Balıkesir'i Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı'na bağlayacaklarını, bu hatta yoğun çalışmaların sürdüğünü ifade eden Karaismailoğlu, 313 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana- Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında yoğun çalışma olduğunu ve bu hattın 2025'te bitirileceğini vurguladı.

Karaismailoğlu, "Proje bittiğinde Gaziantep'te durmayacak. Şanlıurfa'dan Mardin'e doğru devam edecek. Şanlıurfa tarafının projesi tamamlandı. Önümüzdeki dönemde bunun ihaleleri yapılacak." açıklamasında bulundu.

Karaman ile Niğde arasındaki çalışmaların da sürdüğünü, 2024 sonu itibarıyla bu hattı açacaklarını, ondan sonra Niğde-Mersin arasındaki demir yolu hattını tamamlayacaklarını anlatan Karaismailoğlu, "Orası da tamamlanınca İstanbul ve Ankara'yı direkt Mersin'e bağlayacağız ve Akdeniz'e ulaşmış olacağız. Ayrıca Mersin-Gaziantep hattı ile entegre olacak. Bu hatların tamamını tamamladığımızda İstanbul'dan hızlı trene binen bir vatandaşımız Gaziantep'e kesintisiz şekilde ulaşmış olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin