Ankara gündeminden medyaya yansıyanlar

Nisan ayında Ankara’nın en çok konuşulan kişi, konu ve olayları belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara gündeminden medyaya yansıyanlar

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin araştırmasına göre, Ankara gündeminde en fazla yer bulan konular, Ankara Evi Projesi, 30. Uluslar arası Müzik Festivali ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çevre rekreasyon çalışmaları oldular. İşte, araştırmanın detayları…



17 YIL SONRA YENİDEN ANKARA EVİ PROJESİ 

Nisan ayında Ankara’nın medyada öne çıkan haberlerin biri, 17 yıl önce inşaatı yarım kalan Ankara Evi Projesi’nin, Yenimahalle Belediyesi tarafından tekrar ele alınması oldu. Ankara’nın bilim, kültür, sanat ve sergi evi olarak hizmet vereceği açıklanan Ankara Evi’nin ayrıca halkbilimi camiasına, kültür ve sanat insanlarına ev sahipliği yapacağı da vurgulandı. Ankara Kent Müzesi’nin de kurulacağı Ankara Evi’nin Eylül ayına kadar tamamlanması planlanıyor. 



30. ULUSLARARASI ANKARA MÜZİK FESTİVALİ DÜZENLENDİ…

Her türden müziğin seçkin örneklerini sanatseverlerle buluşturan Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Nisan ayı başında 30'uncu kez sanatseverlerle buluştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm, Dışişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları ile çok sayıda kişi ve kuruluşun katkılarıyla Sevda Cenap And Müzik Vakfı'nca düzenlenen festival, Nisan boyunca her türden müziğin seçkin örneklerini sanatseverlerle buluşturdu.



ANKARA YEŞİLE BEZENİYOR…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 8 rekreasyon alanı, Nisan ayında Ankara’nın medyada en çok yer alan haberlerinden bir diğeri oldu. Konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2013 yılında Ankara’da 20 milyon adet çiçek, 150 bin adet ağaç ve 3.5 milyon çalı dikiminin gerçekleşeceğini açıkladı. Aynı çalışma kapsamında, pek çok ilçeye irili ufaklı park ve yeşil alanlar kazandırılacağı bildirildi.  



Nisan’da Cemil Çiçek’in haberleri arttı…

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), Nisan ayı için hazırladığı Ankara gündemi araştırmasına göre, TBMM Başkanı Cemil Çiçek 1.597 haberle bu ayın en çok konuşulan Ankaralı ismi oldu. Çiçek, 23 Nisan kutlamaları, Ukrayna’ya yaptığı ziyaret ve TBMM’nin açılışının 90. yıl dönümüne katılımıyla, Nisan ayında gazete ve dergilerde geçen aya oranla %70 daha fazla haberde yer almayı başardı. 



Nisan ayının en çok konuşulan bir diğer Ankaralı ismi ise, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Ay içerisinde, ABD’nin ikinci büyük borsası Nasdaq’ta kapanış zili çalan Babacan, toplamda 1.328 haber ve yazıda yer buldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ise, medyada öne çıkan 3. isim oldu.



Basın’da en çok Aselsan konuşuldu



MTM’nin Nisan ayı Ankara gündemi raporuna göre, bir önceki ayın medya lideri Aselsan bu ay da Ankara’nın en çok konuşulan markaları sıralamasında yerini korudu. Nisan ayı boyunca gazete ve dergilerde 277 habere konu olan Aselsan, çoğunlukla dünyanın ilk ‘insansı kamerası’ projesi ile ilgili haberlerde yer aldı. 



Aynı araştırmada öne çıkan ikinci marka ise Ankara Rixos Hotel oldu. Marka, Mart ayına göre basında 2 kat daha fazla haberde yer alarak, 260 haber ve yazı ile adından söz ettirdi. Rixos Hotel’i Man Türkiye ve Sheraton Hotel izlediler. 



AYIN EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI

No    Marka    Adet

1    Aselsan    277

2    Rixos Hotel    260

3    Man Türkiye    139

4    Sheraton Hotel    135

5    Koza Altın    73

6    Havelsan    72

7    Tusaş Havacılık Ve Uzay Sanayi    72

8    Türk Traktör    64

9    Roketsan    57

10    Erkunt Traktör    42

 



MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

•    Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara Sanayi Odası’nın katkılarıyla hazırlanan Ankara Girişimci Evi ve Atölyesi hizmete açıldı.

•    Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Yaşar Güner hayatını kaybetti.

•    Gazi Üniversitesi Endüstri Topluluğu, Ankara’yı marka şehir seçti. 

•    ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre, 2013 YGS’de en başarılı il Ankara oldu. 

•    Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş, ölümünün 16. yıl dönümünde anıldı. 

•    Mobilya ve Dekorasyon Fuarı MODEV’in açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci katıldılar. 

•    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Anıtkabir’de başlayan etkinliklerle kutlandı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin