Ankara Film Fetivali'nde Onur Ödülleri Perihan Savaş, Gani Müjde ve Erendüz Atasi'ye verilecek

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 4-12 Kasım tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek 32. Ankara Film Festivali, 4 Kasım akşamı CerModern’de düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. Festivalin açılış töreninde Onur Ödülleri sahiplerine takdim edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Film Fetivali'nde Onur Ödülleri Perihan Savaş, Gani Müjde ve Erendüz Atasi'ye verilecek

Festival Yönetmeni İnci Demirkol yaptığı açıklamada, “Bu yıl Aziz Nesin Emek Ödülü’nü, sinemada 50. yılını geride bırakan, beyazperdede eşsiz kadın karakterleri ustalıkla canlandıran oyuncu Perihan Savaş’a, Sanat Çınarı Ödülü’nü feminist yazar, akademisyen ve edebiyat eleştirmeni, kadınlar için çok önemli ve değerli bir yere sahip Erendiz Atasü’ye, Kitle İletişim Ödülü’nü ise Türkiye mizahında önemli bir yerde duran, karikatürist, yönetmen ve senarist Gani Müjde’ye vermekten büyük mutluluk duyuyoruz,” dedi.
Sinemada yarım asır!

Ankara Film Fetivali'nde Onur Ödülleri Perihan Savaş, Gani Müjde ve Erendüz Atasi'ye verilecek

Bilim ve Yazın Kadını!

Ankara Film Fetivali'nde Onur Ödülleri Perihan Savaş, Gani Müjde ve Erendüz Atasi'ye verilecek - Resim : 2

Ankara Film Festivali’nin 32. yılının Sanat Çınarı, yalnızca roman, öykü gibi kurmaca yapıtların yaratıcısı değil, araştırmaların, denemelerin ve makalelerin de saygın yazarı, kadın erkek ilişkilerini ve hep tabu kabul edilen kadın cinselliğini, kadın kahramanlar aracılığıyla büyük bir yüreklilik, duyarlılık ve incelikle dile getiren, kadınlara güç, umut, cesaret vermeyi, örtülü olarak da yol göstermeyi amaçlayan Erendiz Atasü oldu.

Mizahla 40 Yıl!

Ankara Film Fetivali'nde Onur Ödülleri Perihan Savaş, Gani Müjde ve Erendüz Atasi'ye verilecek - Resim : 3

Ankara Film Festivali’nin bir diğer Onur Ödülü olan Kitle İletişim Ödülü’nün sahibi Gani Müjde, Gırgır ve Limon dergilerindeki çalışmalarının ardından sinemada ‘‘Arabesk’’ ve ‘‘Kahpe Bizans’’ filmleri ve televizyonda ‘‘Kaygısızlar’’ dizisi, kırk yıldır çok okunan Peynir Gemisi yazıları ve daha pek çok dizi ve filmle sevenleriyle buluşmaya devam ediyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin