Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, patlama sonrası çöken binada incelemelerde bulundu: Patlamanın doğal gazdan değil tüp patlamasından kaynaklandığı açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'deki patlamanın olduğu binada incelemelerde bulundu. Yavaş, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, patlama sonrası çöken binada incelemelerde bulundu: Patlamanın doğal gazdan değil tüp patlamasından kaynaklandığı açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam bir patlamanın meydana geldiği binada incelemelerde bulundu. Patlamanın doğal gaz nedeniyle yaşandığı bilgisinin doğru olmadığını söyleyen Yavaş, bir ailenin evinin mutfağında tüp patlaması meydana geldiğini söyledi. Patlama nedeniyle baba ile kızı hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

YAVAŞ: TÜP PATLAMASI OLDUĞU KESİN

3'ü ağır 4 kişinin yaralandığı, 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Yavaş şunları söyledi: "Iraklı Türkmen bir ailenin evinde patlama meydana geldi. Doğal gaz patlaması olduğu zannediliyor ama tüp patlaması olduğu kesinleşti. Yaralıların durumu ağır" ifadelerini kullandı.

 BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Soruşturmayı sürdüren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre yaşanan patlamayla ilgili son durumun itfaiyeden gelen raporla netleşeceği belirtildi. İlk belirlemelere göre, patlamanın meydana geldiği binanın bir kısmında doğalgaz kullanıldığı, bir kısmında da kullanılmadığı tespit edildi. Patlamanın meydana geldiği dairede doğalgaz olmadığı, dairede bulunan mutfak tüpünün patladığını öğrenildi. Savcılık tarafından öğrenilen bilgilerde, dairede meydana gelen ölümlerin yanarak değil, basın sonucu iç organ parçalanması sonucunda olduğu belirlendi.

ANKARA'DA PATLAYAN BİNA YIKILIYOR

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı, 3 katlı binada meydana gelen patlama, caddedeki fırının güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, patlamayla çıkan yangın ve caddedekilerin panikle kaçıştığı anlar yer aldı. Ayrıca patlamanın ardından enkaz altından kurtarılan yaralıların da sedyeyle ambulansa taşındığı görüldü.

Öte yandan binanın yıkım işlemleri devam ediyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin