Ankara: BM katliamı derhal durdurmalı

Türkiye hükümeti, Mısır'da güvenlik güçlerinin Mursi yanlılarına müdahalesine sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara: BM katliamı derhal durdurmalı

Türkiye hükümeti, Mısır'da güvenlik güçlerinin devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlılarına müdahalesine sert tepki gösterdi.



Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, müdahale kınandı ve "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin katliamı durdurması için derhal harekete geçmesi" istendi.



Açıklamada şöyle denildi:



"Tüm uyarılara rağmen Mısır'daki yönetimin barışçıl gösterilere karşı bir kez daha şiddete başvurmasını en sert şekilde kınıyoruz. Hiç bir şiddet olayına karışmayan sivil halkın üzerine ateş açılması ve keskin nişancılar vasıtasıyla sivil halkın hedef alınması ağır bir suç teşkil etmektedir."

"30 Haziran'dan bu yana, kardeş Mısır halkının yaşadığı can kayıplarından darbe yoluyla demokratik ve sivil yönetime el koyan mevcut idare sorumludur. BM Güvenlik Konseyi ve Arap Ligi (Birliği) başta olmak üzere uluslararası topluluk, bu katliamın durdurulması için derhal harekete geçmelidir."



Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu da Twitter mesajında, Mısır hükümetine "müdahaleye son verin" çağrısında bulundu.

'Küresel vicdanı yaralayan sessizliğe son verin'

Davutoğlu "Küresel vicdanı yaralayan sessizliğe son verilmesi gerekiyor. Özellikle Batı ülkelerinin bu sınavda sergileyecekleri tavır tüm bölge halkları tarafından dikkatle izlenecektir. Bugün doğru yerde durmayanlar yarın kimseye demokrasi dersi veremezler" dedi.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise açıklamasında "Korktuğumuz olaylar gerçekleşiyor. Bugün olup bitenler kabul edilemez. Bunlar çok tehlikeli kapıları açar" diye konuştu. 



Diyanet İşleri Başkanlığı da dünyadaki tüm uluslararası kuruluşları "Mısır'da masum insanların katledilmesine 'dur' demeye" çağırdı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin