ANKA çalışanları greve hazırlanıyor!

Ajansın Ankara'daki ofisine grev kararı asıldı.

Google Haberlere Abone ol
ANKA çalışanları greve hazırlanıyor!

Anka Haber Ajansı'yla Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) arasında Nisan ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşveren tarafı, şirketin iflas durumunda olmasını gerekçe göstererek maaşlarda zam yapmamakta ısrar edince önceki gün ajansın Ankara'daki ofisine grev kararı asıldı. İşveren geri adım atmazsa ANKA çalışanları Pazartesi günü greve çıkacak.



TGS'nin örgütlü olduğu ajansta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz Nisan ayında başladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı Veli Özdemir tarafından yönetilen şirket, iflas durumunda olmayı gerekçe göstererek, sözleşmeyi sıfır zamla imzalamayı önerdi. ANKA emekçileri ise en azından barınma, gıda, ısınma, su, elektrik, ulaşım gibi temel harcamalarında yaşanan artışın karşılanması için maaşlarında seyyanen artış talep etti. Ancak ajans yönetimi, “sıfır zam” dışında bir öneri getirmeyince görüşmelerden sonuç çıkmadı. Bunun üzerine ANKA emekçileri grev kararı aldı ve karar önceki gün ajansa asıldı.



Türkiye'nin köklü haber ajanslarından Anka Haber Ajansı çok sayıda usta gazeteci yetiştirmiş bir okul niteliği taşıyor. ANKA'da çalışan basın emekçileri, yaşadıkları maddi zorluklara rağmen “ajansı yaşatma” anlayışıyla fedakârlık yapıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin