Aniden ölen kedide hastalık çıktı, köy karantinaya alındı! Kuduz korkusu sürüyor. İnsanlara bulaştı mı, diğer hayvanlar etkilendi mi?

Kars’a bağlı bir köyde saldırgan hareketler gösteren kedi aniden ölünce tedirginlik yaşandı. Ölen kedide kuduz virüsü tespit edildi, köy karantinaya alındı. Sağlık ekipleri diğer hayvanlar için aşılama çalışması başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Aniden ölen kedide hastalık çıktı, köy karantinaya alındı! Kuduz korkusu sürüyor. İnsanlara bulaştı mı, diğer hayvanlar etkilendi mi?

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Denizgölü köyü, ölen bir kedide kuduz tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Denizgölü köyünde bir kedinin saldırgan hareketleri ve ani ölümü üzerine köylüler, durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Köye giden ekiplerin kediden aldığı numune, Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi.

Buradaki analiz sonucunda kedide kuduz virüsü tespit edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Komisyonu kararıyla karantinaya alınan köyde, başıboş hayvanlara kuduz aşısı yapıldı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, kuduz vakasından sonra ilçe genelinde aşılama çalışması başlattı.

Denizgölü köyü ve çevresindeki yerleşim yerlerindeki kedi ve köpekleri aşılayan ekipler, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Köylerdeki okullarda da çocukları sahipsiz hayvanlara yaklaşımlarıyla ilgili bilgilendiren ekipler, ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerdeki kedi ile köpekleri aşılamak amacıyla çalışma yapıyor.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin