Andriy Shevchenko gözyaşlarıyla Putin'e seslendi

İtalya'da bir televizyon programına katılan Andriy Shevchenko, "Bana Ukrayna'da olup bitenleri, atılan bombaları, öldürülen çocukları anlatıyorlar" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Google Haberlere Abone ol
Andriy Shevchenko gözyaşlarıyla Putin'e seslendi

Ukrayna futbolunun en büyük efsanelerinden Andriy Shevchenko, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili İtalya'da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bir televizyon progamına katılan Shevchenko, duyduğu endişeleri dile getirirken gözyaşlarına hakim olamadı.

Savaşın çıktığı ilk günden bu yana halkına olan desteğini her fırsatta gösteren efsane futbolcu, son olarak İtalya Serie A ekibi Genoa'nın teknik direktörlüğünü yapmış ve kulüple yollarını ayırdıktan sonra İtalya'da kalmaya devam etmişti.

İtalyan RAI televizyonuna konuşan Andriy Shevchenko, şu ifadeleri kullandı;

"Ağlamadan duramıyorum. Bunun için özür diliyorum" diyerek yaşadıklarını gözyaşları eşliğinde anlatan Sheva, "Annem, ablam ve akrabaların Ukrayna'dalar. Onları her gün arıyorum, orada kalmış olmaları beni çok endişelendiriyor. Bana neler yaşadıklarını anlatıyorlar. Şehirler bombalanıyor, çocuklar ölüyor ancak yaşlılar halen ülkedeler ve kaçmıyorlar. Oradan gelen bazı görüntülere bakmakta zorlanıyorum, bakınca da ağlayarak bakıyorum" dedi.

Sporun, barış için farkındalık yaratmak için büyük bir araç olduğunu belirten Shevchenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barış için ikna edilmesi gerektiğini belirterek, "Sporun gücü, özellikle insanlara verdiği mesaj bakımından çok fazla. İnsanların fikrini bu sayede değiştirebiliriz. Yapılacak şey, daha fazla konuşmak ve asla susmamak. Vereceğimiz şey barış mesajı olmalı. Putin'i masaya oturmaya ve diplomatik çözümler bulmaya ikna etmeliyiz" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin