ANCHORMAN'LER TÜM YAZ BOYUNCA NEDEN YATIYOR?

"Yazın televizyonların daha az seyredildiği doğrudur ama tiyatrocular nasıl tek bir seyirci için perde açıyorlarsa anchorman’lerde yerlerinde, yani ekran önünde olmalılar."

Google Haberlere Abone ol
ANCHORMAN'LER TÜM YAZ BOYUNCA NEDEN YATIYOR?

ASABİ ADAM / STAR


Göçmen kuşlar dönüyor


Medya dünasında en anlamadığım şey anchorman’lerin neredeyse tüm yaz mevsimini ekrandan uzak geçirmeleri. Bu alışkanlığın başladığı yıllarda haber bültenleri gündem belirleyen, prestiji son derece yüksek, bir dedikleri iki edilmeyen yerlerdi. Muhabir sayısı, kamera sayısı, harcırahlar, şehir ya da ülke dışında takip edilen işler çok, bütçeler büyüktü.


O devir uzun zaman önce geride kaldı. Eskiden 15-16 kamera çalışan haber merkezleri şimdi 6-7 kamerayla çalışıyor, bülteni ajanslardan gelen haberler kurtarıyor. Muhabir sayıları neredeyse yarıya yakın azaldı. Peki herşey bu kadar değişirken anchorman’lerin bu uzun ekran orucu neden aynı kaldı acaba?


Önce birşeyi söyleyeyim, anchorman’lerden bir kısmı aynı zamanda haber merkezinin patronu. Mesela Birand ekranda olmadığı dönemde de kanala geliyor ve işini yapıyor ama ekranda yok.Ali Kırca artık haber merkezinin başında değil, o Show’a gidiyor mu gitmiyor mu bilmiyorum ama seyirci için fark eden birşey yok. Sonuçta ana haberlere isimlerini verenler ekranda yoklar. Yaz mevsiminde eskiden gündem görece sakin olurdu ama son iki senedir en azından dünyada yaşanan ve Türkiye’yi alakadar eden gelişmeler durmak bilmiyor.


Yazın televizyonların daha az seyredildiği doğrudur ama tiyatrocular nasıl tek bir seyirci için perde açıyorlarsa anchorman’lerde yerlerinde, yani ekran önünde olmalılar. Medyada çalışanların çoğunun yasal izin haklarının yarısını bile kullanamadıkları bir ortamda göçmen kuşların aksi önde hareket eden ama aynı süre ortada olmayan anchorman’lerin durumu gözden geçirilmeli... Belki farkında değiller ama onları özleyen ciddi bir kitle var...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin