Anayasa Mahkemesi'nin kararı Wall Street Journal'da! 'Türkiye'yi sarsan siyasi savaşın son cephesi'

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, AYM'nin YouTube kararına geniş yer ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Anayasa Mahkemesi'nin kararı Wall Street Journal'da! 'Türkiye'yi sarsan siyasi savaşın son cephesi'

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) YouTube yasağına ilişkin kararının, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi mahkemeyi "yine Türkiye'nin giderek artan biçimde kutuplaşmış olan siyasetin ortasına itecek" diye düşünülüyor ve AYM'yi "Türkiye'yi sarsan siyasi savaşın son cephesi olarak" görüyor.



ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, AYM'nin YouTube yasağının anayasaya aykırı olduğuna karar verdiğini duyururken "Son aylarda en yüksek mahkeme, giderek genişleyen ve geçen Haziran ayında ülke çapında yapılan hükümet karşıtı gösterilerden bu yana Türkiye'yi sarsan bir siyasi savaşın son cephesi olarak ortaya çıktı" diyor.



Bu çerçevede Başbakan Erdoğan'ın protestoları ve "paralel devlet"in eseri olduğunu dediği "yolsuzluk" soruşturmasına karşı takındığı tutumuna dikkat çeken gazete, hükümetin son bir yıldaki "meydan okumalara" binlerce savcı, yargı ve polisi görevinden alarak ve hükümeti MİT, yargı ve internet üzerindeki kontrolü artıran yasalar ile yanıt verdiğini yazıyor.



"Türkiye, giderek artan sert internet önlemler, Batılı müttefikleri arasında kaygı yaratırken ABD ve AB, son yasakları eleştirdi" diyen gazete, şu savları da dile getiriyor:



"Ancak, Erdoğan'ı eleştirenler, dünyanın en kararlı internet sansürcülerinden biri haline geldiğini iddia ederken Başbakan, web platformlarının Türkiye'nin egemenliğine saygı göstermediğini savunuyor. Erdoğan, defalarca, ülkenin çıkarlarının yabancı şirketlerin kurallarından önemli olduğunu söyledi ve sosyal medya sitelerini, ulusal değerleri baltalayan tehditler diye sert dille eleştirdi."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin