Anayasa mahkemesinden HDP kararı. Ek delil için 30 gün verildi

Anayasa Mahkemesi'nden flaş HDP kararı. Anayasa Mahkemesi tarafından ek delil dosyası için 30 gün ek süre verildi.

Google Haberlere Abone ol
Anayasa mahkemesinden HDP kararı. Ek delil için 30 gün verildi

Anayasa Mahkemesi'nden flaş HDP kararı. Anayasa Mahkemesi tarafından ek delil dosyası için 30 gün ek süre verildi. AYM, HDP kapatma davası davasında reddi hakim talebini reddetti, ek deliler için partiye 30 gün süre verdi.

Anayasa Mahkemesi, 21 Haziran'da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı ikinci iddianameyi kabul etti. Bunun üzerine HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan kapatma davası kapsamında AYM'den savunma için 4 ay ek süre istedi. AYM, HDP'ye savunma için 60 gün, haklarında siyaset yasağı istenen kişiler için ise tebligat tesliminden sonra 30 gün ek süre verdi.

HDP, 5 Kasım 2021'de kapatma davasıyla ilgili AYM'ye ön savunma verdi. AYM, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın esas hakkındaki görüşünü 20 Ocak 2021'de partiye gönderdi. Bunun üzerine AYM, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada partiye esas hakkındaki savunmasını yapması için 60 günlük ek süre verdi. Daha sonra HDP ek savunma verdi ve AYM 20 Eylül'de HDP'nin ek savunmasındaki talepleri değerlendirmek için toplandı. Toplantıda, HDP'nin reddi hakim talebi reddedilirken, AYM tarafından ek delil dosyası için 30 gün süre verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin