Anasınıfı öğrencilerinin kanında şoke eden madde çıktı. Öksürük şurubunun içinden çıktı

Tayvan'da bir anaokulunda öğrencilere uyuşturucu madde içeren öksürük şurubu verildiği ortaya çıktı. Müdür ve yardımcısı tutuklandı...

Google Haberlere Abone ol
Anasınıfı öğrencilerinin kanında şoke eden madde çıktı. Öksürük şurubunun içinden çıktı

New Taipei City'deki bir anaokulunun öğretmenleri, fenobarbital ve benzodiazepinler gibi maddeler içeren öksürük şurupları kullanarak öğrencileri sakinleştirmekle suçlandı. Polis, büyüktepki çeken olay ile ilgili, öğrencilere neden uyuşturucu madde içeren şurupların verildiğinin henüz net olmadığını söyledi.

DOKTORLAR MESLEKTEN UZAKLAŞTIRILDI

Çocuklara şurupları yazan doktorlara ağır para cezasının yanı sıra altı ay meslekten uzaklaştırılma cezası verildi. Olay sonrası tutuklanan müdür ve yardımcısı kefaletle serbest bırakıldı. Bir Tayvanlı eczacı, yerel medyaya, bazı öksürük ve gastrointestinal ilaçların fenobarbital içerdiğini söyledi.

TEMİN EDİLMESİ ZOR

Fenobarbital içeren ilaçlar genellikle epilepsi tedavisinde veya cerrahi anestezi olarak kullanılır ve temin etmeleri zor olabilir. Benzodiazepinler, çoğunlukla şiddetli anksiyete tedavisinde kullanılan bir depresan ilaç sınıfıdır. Bu ilaçlar son derece bağımlılık yapıcıdır ve aşırı dozda kullanıldığında uyuşukluğa ve nefes darlığına neden olabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin