ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Millet İttifakı'nı bombaladı. ANAP, Cumhur İttifakı'na 'yeşil' ışık yaktı

tv100 ekranlarında yayınlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına canlı bağlantı ile katılan ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Millet İttifakı'na eleştirilerde bulundu. Çelebi, "Cumhur İttifakı’ndan teklif gelirse, otururuz, değerlendiririz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Millet İttifakı'nı bombaladı. ANAP, Cumhur İttifakı'na 'yeşil' ışık yaktı

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Gazeteci Sevilay Yılman, tv100.com Yazarı Fuat Uğur, CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek ve Siyasal İletişimci Ferhat Murat; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'ın konuğu olarak Türkiye'deki son gündemi değerlendirdi.

"TRİBÜNLERE OYNUYORLAR"

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi Şimdi Konuşalım programında soruları yanıtladı. Millet İttifakı’nın tribünlere oynadığını belirten Çelebi, “ANAP yok edilmek için Türk siyasetinden silmek için büyük gayretle oldu. ANAP, 13 aydır ısrarla Millet İttifakı’nın ortaya bir çözüm koymasını bekliyoruz. Her ay bir toplantı yapıyorlar ama toplantının ev sahibi lider, tüm genel başkanları geziyor, tribünlere oynuyor. Millet 13 aydır ısrarla bu masadan çözüm bekledi. Bir toplantı koyuyorlar, o toplantının günü, adresi ve yeri belli olur. Ama ev sahibi lider tüm genel başkanları geziyor. Tribünlere oynuyorlar. Türkiye’nin o kadar kıymetli zamanları var ki onlara çözüm koymak yerine her toplantıda ev sahibi genel başkan ev gezmesi yapar gibi diğer başkanları çağırıyor. Yani 13 ay millet ısrarla bu masadan çözüm bekledi” ifadelerini kullandı.

"EFTEN PÜFTEN BİR BAHANEYLE O MASANIN BACAKLARI KIRDI"

“Bu masa yıkılır dedim, Sayın Akşener de o farkı ortaya koydu” diyen İbrahim Çelebi, “Maalesef, Sayın Akşener bizi haklı çıkardı. Final aşamasında ortak mutabakatla Türkiye’nin tamamını kucaklayacakları bir cumhurbaşkanı çıkartacakları zaman eften püften bir bahaneyle o masanın bacakları kırdı. Sayın Akşener sonra o masayı ‘Kumar Masası’ olarak adlandırdı. O masa bir şekilde geri ufak müdahalelerle sanki Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanları müthiş başarılılarmış gibi beş tane cumhurbaşkanı yardımcılığını üstüne iki tane de anayasamıza göre de mümkün olmayan iki başkanı da oraya monte etmeyi bahane ederek o masayı sofraya dönderdiler. Devleti yönetmeyi değil de devleti paylaşmak gibi bir görüntü ortaya çıktı. Bu da milletin gönlünü zedeledi” ifadelerini kullandı.

Çelebi, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"Kendi aralarında dahi anlaşamayan, kumar masası olarak adlandırdıkları masada biz nasıl olalım? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirirken Cumhurbaşkanı üzerinde vesayet oluşturan bir ittifaktan bir şey çıkmayacağını gördük, herhangi bir beklentimiz yok"

"CUMHUR İTTİFAKI'NDAN TEKLİF GELİRSE OTURURUZ"

Cumhur İttifakı’ndan teklif gelirse, otururuz, değerlendiririz. Tüm arkadaşlarımıza görüşlerimizi anlattık ve yetki istedik. Onlar da kabul ettiler ve yetki verdiler.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin