Anadolu Üniversitesi'nden yemekhane ücretlerine bir ayda ikinci zam

Anadolu Üniversitesi yemekhane ücretlerini bir ay içinde yemek ücretleri ikinci kez arttırdı. 5 lira olan bir öğün yemek, bir ay içerisinde önce 9 liraya daha sonra 15 liraya çıkarıldı. Bir öğün rezervasyonsuz yemek ise 55 lira oldu.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Üniversitesi'nden yemekhane ücretlerine bir ayda ikinci zam

Anadolu Üniversitesi yönetimi, resmi internet sitesinde yemekhane ücretlerine zam yapıldığını duyurdu.

Buna göre; 2 Ekim 2023 tarihinden itibaren rezervasyonlu bir öğün yemek 15 lira, rezervasyonsuz bir öğün yemek ise 55 liraya çıkarıldı.

“BU AKIL DIŞI ZAM KARARINI KABUL ETMİYORUZ”

Anadolu Dayanışma Ağı sosyal medya hesabından üniversitenin yemekhanesine bir ayda 2 kez zam yapıldığına dikkat çekerek, zamlara tepki gösterdi. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Yemekhane ücretine yazın ortasında zam yapan üniversite yönetimi okul başlamadan tekrar zam yaptı. Geçen sene 5 lira olan yemekhane ücreti bu sene 3 katına çıkarak 15 lira oldu. Bir ayda iki kere zam yapmanın açıklaması yok. Enflasyon geçen seneye oranla 3 katına çıkmadı. Yaz ortasında bir kere zam yapıp, bir daha zam yapmak düpedüz öğrencilerin okulda yiyeceği öğün üzerinden maksimum kar hesabı yapmaktır. Bu akıl dışı zam kararını kabul etmiyoruz.”

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin