Anadolu Holding Migros'a talip oldu

Tuncay Özilhan'ın patronu olduğu Anadolu Endüstri Holding, perakende devi Migros'un yüzde 40.25 hissesine, hisse başına 26 liradan almaya talip oldu.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Holding Migros'a talip oldu

Migros tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding'in Migros'un yüzde 40.25 hissesi için muhtemel satış görüşmeleri içerisinde oldukları belirtilerek, "Migros Ticaret'in yüzde 40.25 hissesi için, Anadolu Endüstri Holding'in BC Partners'a verdiği bağlayıcı olmayan teklifi akabinde durum tespit süreçleri (due diligence) dahil münhasıran müzakere süreci başlamıştır" denildi.



Açıklamada, tarafların herhangi bir anlaşmaya varacaklarına dair bir güvence bulunmadığıda belirtildi.



Özel girişim sermayesi şirketi BC Partners, MH Perakendecilik üzerinden Migros'ta yüzde 80.51 hissedar konumunda bulunuyor. BC Partners kontrolündeki Moonlight Perakendecilik 2008 yılında Migros'un yüzde 50.83 hissesini Koç Holding'den yaklaşık 2 milyar euroya satın almış; aradan geçen sürede yeni satın almalarla Migros'taki payını yüzde 98'e kadar yükseltmişti. Moonlight Perakendecilik 2009 yılında Migros Türk ile birleşmiş ve süreçte Migros'un ana ortağı MH Perakendecilik olmuştu. MH Perakendecilik 2011 yılında Migros'taki yüzde 17 payı borsada satmıştı.



YÖNETİMDE EŞİT KONTROL



Yazıcılar Holding de KAP'a yaptığı açıklamada bağlı ortaklığı Anadolu Endüstri Holding'in Migros'un yüzde 40.25 hissesi için BC Partners ile münhasıran görüşmelere başladığı belirtilerek, işlemin gerçekleşmesi halinde Migros'un yönetim kontrolünün BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding tarafından eşit olarak paylaşılmasının öngörüldüğü kaydedildi.



YAZICILAR HİSSESİ PRİMLİ



Yazıcılar Holding'in bağlı ortaklığı Anadolu Endüstri Holding'in Migros'a yönetimde eşit paylaşımı öngören teklifinin açıklanmasından sonra, şirketin hisseleri yükseldi. Yazıcılar Holding hisseleri Borsa İstanbul açılışında yüzde 1.0'den fazla değer kazandı. Şirketin hisselerindeki yükseliş devam ediyor.



ÖZİLHAN AÇIKLAMA YAPTI



Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan WSJ Türkiye’ye yaptığı açıklamada, Gruba perakende sektöründe önemli bir marka kazandırmak istediklerini bu çerçevede sektörde lider Migros’a ortak olmaya karar verdiklerini söyledi. 



Özilhan, “Gruba güçlü bir marka kazandırmak istiyorduk. Bu çerçevede ilk adımı attık” ifadelerini kullanırken, hisselerin piyasa değerinden yüzde 24 primli alınmasını nedeni ise şöyle açıkladı: “Şirketin yönetimine giriyoruz. Böyle bir durumda fiyatın piyasa fiyatından yüksek olması doğaldır.”



Aynı zamanda alkollü içecek üretimi yapan Andolu Grubu’nun, alkollü satış yapan market zincirlerindeki azalışın Migros’a yatırım kararında etkisi olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Bunun kararımızla bir ilgisi yok. Bizim Migros’ta alkollü içki satışlarımızın toplam satışlarımız içindeki payı yüzde 5’in altında. Bu kadar para, sırf bu satış devam etsin diye verilmez” cevabını verdi.



DHA


Etiketler migros holding
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin