Anadolu Efes 80-92 Fenerbahçe Beko MAÇ ÖZETİ

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe Beko deplasmanda Anadolu Efes'i 92-80 mağlup ederek seride durumu 3-1'e getirdi ve şampiyon oldu.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Efes 80-92 Fenerbahçe Beko MAÇ ÖZETİ

Serinin dördüncü maçına Fenerbahçe Beko çok iyi başladı. Özellikle Marko Guduric önderliğinde hücumda çok iyi bir ivme yakalayan Fenerbahçe Beko maçın hemen başında farkı çift hanelere çıkardı ve ilk çeyreği on iki sayı farkla 12-24 önde geçti.

İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Anadolu Efes özellikle yayın gerisinden Shane Larkin ve Bryan Dunston'ın bulduğu üç sayılık basketlerle uzun bir aradan sonra çeyreğin bitimine beş dakika kala tek hanelere indirdi(24-33). Kalan dakikalarda Fenerbahçe Beko skordaki üstünlüğünü korudu ve devreyi 35-41'lik skorla önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte her iki takımda hücum anlamında en verimli çeyreğini geçirdi. Anadolu Efes bu çeyrekte 26 sayı atarken, Fenerbahçe Beko ise 29 sayı attı. Anadolu Efes üçüncü çeyreğin hemen başında farkı bir sayıya kadar düşürse de Fenerbahçe Beko son çeyreğe dokuz sayı farkla son çeyreğe 61-70'lik skor avantajıyla gitti.

Son çeyrekte rüzgar tamamen Fenerbahçe Beko'nun arkasındaydı. Savunmada çok iyi bir performans gösteren Fenerbahçe Beko aradaki sayı farkını giderek arttırdı ve mücadeleyi 80-92 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

Fenerbahçe Beko'da Jan Vesely 18 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Anadolu Efes'te ise Chris Singleton'ın 17 sayısı yeterli olmadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin