Anadolu Ateşi, 'Troya' ile Meksika'da

Mustafa Erdoğan'ın Genel Sanat Yönetmenliği'ndeki Anadolu Ateşi, Meksika turnesinde.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ateşi, 'Troya' ile Meksika'da

Geçen yıl Anadolu Ateşi gösterisi ile Meksika seyircisi ile tanışan ekip, bu yıl da Troya ile Meksikalıların karşısında.

 

Gösterinin biri 9 diğeri 7 metre uzunluğundaki iki Troya atı,  kostümler, dekorun parçaları arasında yer alan çeşitli Tanrı heykelleri ile 5.5 metre yükseklikleri ile dikkat çeken Hektor ve Aşil heykelleri daha Mart ayında Meksika'ya gitti ve sergi salonlarında yerini aldı. Ülkenin 7 farklı salonunda yer alan Troya sergisini binlerce sanatsever gezdi. 

  

MEKSİKA'YA EK GÖSTERİ KONUYOR, KÜBA DA SIRADA BEKLİYOR 

 

Mexico City’de National Auditorium’da, Pubela, Audotorio Siglo XXI’da ve Guadalajara'da gerçekleşen 5 gösteride Troya'yı 20.000'in üzerinde sanatsever izledi.

 

Troya ekibi gösterinin sonunda izleyiciler ile buluştu. Dansçılarla fotoğraf çektirmek ve imza almak isteyen insanlar gösterinin bitmesine rağmen dakikalarca salondan ayrılmadı. Ekip, daha sonra da Meksikalılar ile fotoğraf çektirdi. Fotoğraf seramonisi sırasında da alkışlar devam etti.

 

15 Haziran’da Mexico City’de gerçekleşen gösteriye Küba Kültür Bakanı da katıldı. Gösterinin sonunda ekibi tebrik eden ve sıkça ne kadar beğendiğini belirten bakan Anadolu Ateşi’ni Küba’ya davet etti. Yapılacak programın ardından Anadolu Ateşi yakın zamanda Küba’da dansımızı ve kültürümüzü Kübalılarla buluşturacak.

 

Ekibin Meksika'da da yeniden gösteri yapması gündemde. Meksika medyası günlerdir gösteriler ve ekiple ilgili haberlere yer veriyor. Ekip televizyon programlarına davet ediliyor. 










Sıradaki Haber İçin Sürükleyin