Anadolu Ateşi Kiev'i salladı

Anadolu Ateşi'nin, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sergilediği efsanevi Troya gösterisi büyük ilgi topladı.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ateşi Kiev'i salladı

Kiev'in en prestijli temsil salonu Ukrayna Palas'taki Troya gösterisini; Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Danışmanı Protokol ve Tören Bölümü Başkanı Ladniy Yuriy, Ukrayna Başbakanı Yardımcısı Konstyantin Grişçenko, çok sayıda üst düzey Ukraynalı yetkili, dış misyon şefleri, Türk diasporası ve Ukrayna'daki sanatseverler izledi. 



Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nin de desteği ile gerçekleşen Anadolu Ateşi'nin Troya gösterisi, Ukraynalıların büyük beğenisini kazandı.



Türkiye'den 2 TIR kostüm ve malzeme getirilen gösteride, 150 adet robot ışık, soğuk duman gibi çeşitli sahne efektleri ve 9 metre yüksekliğindeki "Troya Atı" kullanıldı. Binlerce yıllık tarihi canlandıran gösteriyi Ukraynalılar uzun süre ayakta alkışladı.



"RUSYA'YI DOLAŞTIĞIMIZI TÜRKİYE BİLSİN"



Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na özel değerlendirmede bulunan Troya Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan;"Buraya üçüncü turne için geldik. Ukrayna'nın birçok şehirde daha önce turneler yaptık. Bu sefer Troya ile geldik. Troya ile Palas Ukrayna'da oynadık. Ukrayna'nın en büyük tiyatrosu. Dünyanın en önemli baleleri sahnelenmiş. Gördünüz tüm salon dolu. 4 bin 500'ün üzerinde seyirci dakikalarca ayakta alkışladı. Bu Türkiye dansının, Türkiye kültürünün başarısı, biz de bunun için çalışıyoruz. Türkiye'yi tanıtıyoruz. Buradan memlekete selam söylüyoruz. Artık az haber yapmaya başladınız ama bütün Rusya'yı dolaştığımızı Türkiye bilsin." dedi. 



Ukraynalı ikiz ses sanatçıları Anna ve Maria kardeşler Cihan'a yaptıkları açıklamada; "Biz daha önce Adana'da sahne aldık. Orada Türkler bizleri izlemeye gelmişti. Şimdi biz Kiev'de Türkleri izlemek için geldik. Daha önce de Anadolu Ateşi'ni izledik. Ama bu gösteri çok daha değişik geldi bize. Bu tür gösteriler Ukrayna'da çok olmuyor bu fırsatı kaçırmadığımız için mutluyuz." şeklinde konuştu. 



Kızı, Anadolu Ateşi ekibinde yer alan Sergey Kloçko ise ilk defa kızının performansını canlı izlediğini, çok duygulandığını ve muhteşem bir gösteri olduğunu söyledi. 



Bu arada Büyükelçi Mehmet Samsar tarafından gösteriyi izleyen davetlilere resepsiyon verildi. Geleneksel Türk mutfağından lezzetlerin ikram edildiği davette, Ukrayna Başbakanı Yardımcısı Konstyantin Grişçenko, gösteriden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ukrayna'da oynamanın dünyanın en zor işi olduğunu ifade eden Mustafa Erdoğan, dünyanın en iyi dansçılarını yetiştiren bir ülkede halkın beğenisini kazanmanın güçlüğüne dikkat çekti.



Kırımlı ses sanatçısı Lenara ise olayı gerçekleştiği Çanakkale'yi gördüğünü ve Troya gösterisine hayran kaldığını ifade etti. (cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin