Anadolu Ajansı'ndan yeni uygulama!

Anadolu Ajansı AR-GE biriminin geliştirdiği 'Haber Takip Sistemi' devreye girdi.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı'ndan yeni uygulama!

Anadolu Ajansı (AA) AR-GE biriminin geliştirdiği 'Haber Takip Sistemi' devreye girdi. En son yazılım teknolojileri kullanılarak geliştirilen sistemle AA’nın 6 dildeki haberlerinin takibi yapılarak izinsiz ve kaçak kullanımlar tespit ediliyor. 



'Haber Takip Sistemi’nin devreye girmesiyle AA’nın 6 dilde yayınladığı haberler, gazetelerde ve internet sitelerinde taranarak takibi yapılıyor. AR-GE biriminin 4 ay gibi kısa bir sürede güncel ve en son yazılım teknolojileri kullanarak geliştirdiği sistemle, izinsiz ve kaçak kullanılan haberler otomatik olarak tespit edilip hukuki süreç için gerekli bilgiler toplanıyor.



Sistemde yazılı haberlerin dışında fotoğraf  ve görüntülü haberlerin de takibi için çalışmalar devam ediyor.



AA fotoğraflarının takibi konusunda çalışmalar tamamlanmak üzereyken, görüntülü haberlerin takibine ilişkin çalışmalaraysa hız verildi. Önümüzdeki yılın projeleri arasında olan görüntülü haberlerin takibinin de tamamlanmasıyla 'Haber Takip Sistemi' nihai halini almış olacak.



"ULUSLARARASI AJANSLAR YAKINDAN İLGİLENİYOR"



AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, AA’nın yeni haber takip sisteminin diğer haber ajansları tarafından da ilgiyle takip edildiğini belirtti.



ABD ve Suudi Arabistan’da geçen hafta yaptıkları görüşmelerde pek çok uluslararası haber ajansı ve medya kuruluşunun, AA’nın tamamen kendi imkanları ile kısa sürede geliştirdiği haber takip uygulamasından çok etkilendiklerini vurgulayan Çulcuoğlu, ajansların AA’nın haber takip uygulamasından yararlanma talebinde bulunduklarını ifade etti.



AA’nın son iki yılda bilişim teknolojilerinde büyük ilerleme kaydettiğini, haber ve iletim teknolojilerini modern hale getirdiğini belirten Çulcuoğlu, “Uluslararası haber ajanslarının AA’nın geliştirdiği teknolojilerden yararlanmak istemeleri, AA olarak 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde doğru ve hızlı adımlarla küresel boyutta ilerlediğimizin bir göstergesi” dedi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin