Anadolu Ajansı'ndan komşu gazetecilere ders

Azerbaycanlı 20 gazeteci, AA ile TİKA işbirliğinde hazırlanan program kapsamında eğitim alacak.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı'ndan komşu gazetecilere ders

Anadolu Ajansının (AA) 100. yıl hedefleri doğrultusunda kurulan Haber Akademisi, Türkiye'de ve dünyada habercilik eğitimi almak isteyenlere kapılarını açıyor. 



Bu kapsamda, AA ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle Azerbaycan'dan gelecek gazeteciler, 23-27 Haziran tarihleri arasında Haber Akademisinde verilecek iki farklı programda e-yayıncılık ve masaüstü yayıncılık eğitimi alacak. Eğitimlerde, AA'nın alanda deneyimli personeli ile dışarıdan gelecek yetkin uzmanlar ders verecek.



Eğitimlerde, iki gün ortak dersler yapılacak. İlk günkü eğitim kapsamında AA ve 100. yıl vizyonu, yeni nesil teknolojilerle etkin süreç yönetimi, sistem yazılım ve donanım gereklilikler, internet ağ güvenliği, sosyal medyada yeni yaklaşımlar, e yayıncılıkta etik sorunlar, internet hukuku ve yayıncılık; e-yayıncılık eğitimi kapsamında, e-yayıncılıkta genel ilkeler, dijital yayıncılığın temel bileşenleri, e-yayıncılıkta görüntü işleme teknikleri, yeni medya ve TV yayıncılığı dersleri verilecek.



Masaüstü yayıncılık eğitimi kapsamında ise masaüstü yayıncılık temel ilkeleri, masaüstü yayıncılıkta ön hazırlık, tasarım, editasyon, masaüstü yayıncılıkta yayın dersleri verilecek.



Eğitimlerde ders alacak katılımcılar, Trend Haber Ajansı, AzerTag Haber Ajansı, Günlük Telegraf Gazetesi, Olaylar Haber Ajansı ve Gazetesi gibi önemli basın kuruluşlarında görev yapıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin