Anadolu Ajansı'ndan istifa eden Kemal Öztürk'ün yeni adresi belli oldu

Kemal Öztürk hangi medya kuruluşuyla anlaştı?

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı'ndan istifa eden Kemal Öztürk'ün yeni adresi belli oldu

Kasım ayında Anadolu Ajansı (AA)'daki Genel Müdürlük görevinden istifa eden Kemal Öztürk, Yeni Şafak gazetesinin yazarları arasına katıldı.



Haberi Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül "Kemal Öztürk aramıza katıldı. Bize güç ve moral kattı. Yeni Şafak, yeni atılımlarla daha da güçlenerek yoluna devam edecek" mesajıyla duyurdu.



KEMAL ÖZTÜRK KİMDİR?



Kemal Öztürk, 1969 yılında Ağrı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.



1990 yılında değişik dergilerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına girdi. 1995 yılında profesyonel gazetecilik mesleğine başladı. Televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yaptı. Yerli ve yabancı televizyon kanallarında çok sayıda belgeseli yayınlandı. Bir süre yurt dışında dil eğitimi aldı, belgesel alanında araştırmalar yaptı.



2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı oldu. 2005 yılında TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirildi. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrıldı. 3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı. Siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim alanlarında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin