Anadolu Ajansı'ndan Cumhuriyet'in haberine yalanlama

AA, gazetede yer alan haberle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı'ndan Cumhuriyet'in haberine yalanlama

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nden, Kemal Öztürk'ün 'Başbakanlık Teftiş Kurulu ve istihbarat raporları' üzerine genel müdürlük görevinden alındığı iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu, Öztürk ve AA hakkında hiçbir zaman Başbakanlık Teftiş Kurulunca rapor hazırlanmadığı bildirildi.



AA Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün yer alan 'O raporlar önce Arınç'a gitti' başlıklı haberde görevinden ayrılan AA Genel Müdürü Kemal Öztürk hakkındaki ddialar üzerine gazeteye tekzip gönderildiği belirtildi.  



Anadolu Ajansı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:



Öztürk'ün görevden ayrılmasıyla ilgili AA Yönetim Kurulu'ndan 1 Aralık'ta yapılan açıklamada  'Sayın Öztürk bugün ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılma talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk'e teşekkür eder,  yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz' denilmiştir. 



Ayrıca düzenlenen törenle AA çalışanlarına veda eden Kemal Öztürk burada yaptığı konuşmada görevden ayrılışıyla ilgili 'İlkelerim ve çalışma prensiplerim açısından görevden ayrılmak istedim ve Yönetim Kurulu'muz bunu anlayışla karşıladı. Önemli olan Anadolu Ajansı'nın hedeflerine ulaşmasıdır' açıklamasında bulunmuştur.



Yapılan tüm bu açıklamalara rağmen Öztürk'ün, hazırlandığı ve ilgili makamlara sunulduğu öne sürülen 'Başbakanlık Teftiş Kurulu ve istihbarat  raporları' üzerine görevinden alındığı  iddiası tamamen asılsızdır.



Sayın Öztürk ve AA hakkında hiçbir zaman Başbakanlık Teftiş Kurulunca rapor hazırlanmamıştır.



Ayrıca haberde ileri sürülen 'taşeron sisteminin maddi istismarı beraberinde getirdiği', 'vergi ödemelerinde aksaklıklar saptandığı' şeklindeki kurumumuzun marka değerini zedeleyici mesnetsiz isnatlar da gerçek dışıdır.



Kurumumuzun hiçbir vergi sorunu bulunmadığı gibi yapılan düzenlemelerle çalışanlarımızın sosyal güvenlik imkanları güçlendirilmiştir. 



Söz konusu haberde yer alan iddialar hiçbir somut belge ve bilgiye dayanmamakta,  habercilik etik kurallarıyla da bağdaşmamaktadır.



Kamuoyuna saygıyla duyururuz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin