Anadolu Ajansı yeni uydu yayın sistemine geçti

AA yeniden yapılanma çerçevesinde bir dizi atılım gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı yeni uydu yayın sistemine geçti

Yeniden yapılanma çerçevesinde bir dizi atılım gerçekleştiren Anadolu Ajansı (AA), yeni uydu yayın sistemine geçti ve Arapça haberleri de uydu üzerinden abonelerine ulaştırmaya başladı. 



AA'nın haber gönderim hızı, bu değişiklikle birlikte ilave bir maliyet olmadan yüzde 110 oranında artmış oldu.Anadolu Ajansı (AA),  teknolojik anlamda da altyapısını güçlendiriyor. Güvenilir, hızlı ve doğru haberin kaynağı olan AA, Türksat 2A uydusu üzerinden yaptığı yayında 3 Ağustos 2013 tarihinde “DVB-S2” standardına geçti. 



Yeni Yayın Sistemi DVB-S2 altyapısı, çoklu dil desteği, NewsML 1.2 ve NewsML 2.9 desteklerinin yanı sıra tek yönlü iletişim özelliği ile aynı anda paralel uydu sistemleriyle haber gönderme yeteneğine sahip bulunuyor.



Arapça haberler de Türksat 2A uydusunda



Türksat 2A uydusu üzerinden Türkçe haber, fotoğraf ve görüntülü haber gönderimi yapan Anadolu Ajansı’nda artık Arapça haberler de Türksat 2A uydusu üzerinden gönderilmeye başlandı.



Uydu yayın sisteminin esnek yönetim özeliklerini kullanan Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü,  Arapça haberlerin uydu üzerinden aktarımı için gerekli tanımlamaları yaparak kullanıma hazır hale getirdi. Böylece aboneler, AA’nın içeriklerini çok kısa sürede sistemlerine aktararak haber çalışmalarına hız katacaklar.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin