Anadolu Ajansı suçlandı, Arınç savundu!

Başbakan Yardımcısı, Anadolu Ajansı'nın yerel seçimler sürecinde tüm partilerin mitinglerini aynı titizlikle izlediğini ve abonelerine servis ettiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı suçlandı, Arınç savundu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın (AA) 30 Mart yerel seçimleri sürecinde iktidarı ve muhalefetiyle tüm partilerin mitinglerini aynı titizlikle izlediğini ve abonelerine servis ettiğini bildirdi.



Arınç, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in yazılı soru önergesini, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ten aldığı bilgiyle cevapladı.



Arınç, medyanın ihtiyaç duyduğu haberlerin çok büyük kısmını karşılayan bir haber ajansını, "bir siyasi partinin sözcüsü olmakla" itham etmenin, realitenin yanında işin doğasıyla da çeliştiğini kaydetti.



"Anadolu Ajansı, her zaman tüm kişi ve kurumlara, siyasi partilere eşit yaklaşmakta ve buralarla iş ilişkisinin dışında bir ilişki kurmamaktadır" bilgisini veren Arınç, "Anadolu Ajansı'nın yegane işi haber olduğu için de bu kurumları haber kaynağı olarak görmektedir. Demokratik sistemle idare edilen tüm devletlerde, iktidar ve muhalefet partileri vazgeçilmez haber kaynaklarının başında gelmektedir. Bu partilere ilişkin haber üretimleri de siyasal çalışmaları ile doğru orantılıdır" ifadelerini kullandı.



Mitinglerin siyasal partilerin en önemli aktiviteleri olduğu için haberlere konu olmamalarının da düşünülemeyeceğini belirtenArınç, şunları kaydetti:



"AA, 30 Mart Yerel Seçimleri sürecinde iktidarıyla muhalefetiyle tüm partilerin mitinglerini aynı titizlikle takip etmiş ve abonelerine servis etmiştir.



AA Parlamento Haberleri Editörlüğü tarafından 2013 yılında yapılan haberlerin partilere göre dağılımı CHP 1586; MHP 908, AK Parti 892 ve BDP 639 şeklindedir.



AA, 1-31 Mart 2014 tarihleri arasında abonelerine ana muhalefet partisi CHP içerikli 6 bin 921 haber, 5 bin 481 fotoğraf, 2 bin 16 video servis etmiştir. Bu rakamlar, seçim döneminde AA tarafından Türkiye'deki siyasi partiler içinde en fazla CHP haberlerinin yapıldığını ortaya koymaktadır.



AA, sosyal medya kullanımına büyük önem vermektedir. Çalışanlarını bu konuda teşvik etmekte, haberlerinin önemli cümlelerini bu mecra üzerinden duyurmaktadır. Ajansın sosyal medya hesapları Yeni Medya Haberleri Editörlüğü tarafından yönetilmektedir. Sosyal medya paylaşımlarında siyasal partiler arasında her hangi bir ayrım yapılması düşünülemez. Muhalefet partilerinin miting, grup toplantıları ve liderlerinin açıklamalarına ilişkin haberlere 'www.aa.com.tr' adresinde yer verilmektedir. Twitleri de ilgili haberin sayfaya konulmasıyla birlikte Anadolu Ajansı'nın resmi Twitter adresinden paylaşılmaktadır. Aynı şekilde 'aa.com.tr' adresindeki haberlerin linkleri de Twitter'da paylaşılmaktadır.



AA'nın Yeni Medya Haberleri Editörlüğü yöneticileri, diğer editörlük çalışanları gibi mesleğin profesyonellerinden oluşmaktadır. Hiyerarşik yapılanmada asıl olan mesleki liyakat olduğundan iş disiplini ve performanslarının temelinde evrensel meslek ilkeleri ile Anadolu Ajansı yayın ilkeleri yatmaktadır." (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin