Anadolu Ajansı o haberi neden geri çekti? İşte açıklaması!

"Mısır’daki darbeyi İsrail’in desteklemesi" başlıklı haberini iptal eden ajanstan açıklama!

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı o haberi neden geri çekti? İşte açıklaması!

Anadolu Ajansı’nın (AA) “Mısır’daki darbeyi İsrail’in desteklemesi” başlıklı haberini yayınladıktan kısa bir süre sonra geri çekmesiyle başlayan tartışma, CHP’nin Başbakan Erdoğan’a hitaben bir soru önergesi vermesiyle devam etti. AA’dan ise CHP’nin sorularına yanıt geldi.



AA'dan gelen Açıklama şöyle:



“Bazı internet sitelerinde yer aldıktan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine de konu olan haber üzerine, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

‘Bahse konu gelişmede ilk haber, panelde dile getirilen hususları olduğu gibi aktarmak yerine özetleyerek verme üzerine kurulmuştur. Bu da haberin yeterince anlaşılmasına engel olmuştur. Bu nedenle yeni bir haberle diyaloğun olduğu gibi aktarılması gereği duyulmuştur. .



Ayrıca haberin başlığı ile içeriği arasında da çelişki tespit edilmiştir. AA’nın habercilik anlayışı, başlığın içerikten bağımsız olmaması üzerinedir.



Oldukça hassas bir konuyu gündeme taşıdığı için her iki yanlışlığı gidermek adına haberin yeniden düzenlenerek yayınlanmasına karar verilmiştir. Ancak ‘düzeltme’ yerine sehven “iptal”i yönünde duyuruda bulunulmuştur.



AA’nın tartışma konusuyla ilgili olarak ABD’de yapılan açıklamadan çekindiği için haber iptaline gittiği yönündeki eleştiriler tamamen asılsızdır.



Nitekim, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla konunun gündeme taşınmasına vesile olan temel haberde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu haberin, AA’nın diğer yayın dilleri olan İngilizce, Arapça ve Boşnakça ve Rusça yayınlarında da bir değişiklik olmamıştır.



Kamuoyuna saygı ile duyurulur.



KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin