ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ'NÜN AJANS ÇALIŞANLARINDAN BEKLENTİSİ SORU ÖNERGESİ OLDU

© MEDYATAVA-CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün ajans çalışanlarından beklentisine ilişkin sözlerini Bülent Arınç'a sordu...

Google Haberlere Abone ol
ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ'NÜN AJANS ÇALIŞANLARINDAN BEKLENTİSİ SORU ÖNERGESİ OLDU

Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:


Anadolu Ajansı Atatürk tarafından objektif, tarafsız ve ciddi gazetecilik faaliyetleri yapmak üzere kurulmuş, bugüne kadar da bu yönde çalışmaya devam etmiştir.


 


Yöneticilik yaptığı dönemde Anadolu Ajansının tarafsızlığını kaybettiği yönünde ciddi eleştiriler olan ve çalışanların sendikal haklarını ortadan kaldırdığı ifade edilen Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ulusal bir gazeteye yapmış olduğu açıklamada, ajans çalışanlarından beklentisini şu sözlerle açıkladı:


 


“Bisiklet sürerken bir elinde kitap okumasını, bir elinde de telefonuyla tweet atmasını ve tabii ki düşmemesini bekliyorum”


 


Bu kapsamda;


 


1-                 Anadolu Ajansı’nın bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı olarak siz de Anadolu Ajansı yönetim kademesinden benzer beklentilere sahip misiniz?


 


2-                 Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin bu zamana kadarki performansı bu beklentiyi karşılamakta mıdır? Tarafınızca bu yönde bir denetim yapılmış mıdır?


 


3-                  “Bisiklet sürerken elinde kitap okuyan ve telefonundan tweet atan ve tabii ki düşmeyen” çalışanlara sahip örnek uluslararası haber ajansları var mıdır? Bu ajansların belirgin farkı nedir?


 


4-                 Anadolu Ajansı çalışanlarının sendikasızlaştırılma ve haklarından mahrum bırakılma süreci Ajansın bahsettiği çalışan vizyonunun bir parçası mıdır?


 


5-                 TGS tarafından 24 Nisan 2012 tarihinde yapılan açıklamada “Toplu iş sözleşmesi imzaladığımız ve kurumsal olarak örgütlü olduğumuz Anadolu Ajansı işyerinde 3 Ağustos 2011 tarihinde yeni genel müdürün göreve getirilmesiyle başlayan keyfi uygulamalar, hak ve hukuk tanımayan baskılar, tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır” ifadesine yer verilmiştir. Bu şekilde tarif edilen uygulamalar da “güçlü ajans” vizyonunun göstergesi midir?


 


 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin