Anadolu Ajansı, genel müdürüne mi satıldı?

Cumhuriyet Yazarı Işık Kansu, ajansın Genel Müdürü Kemal Öztürk'e satıldığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı, genel müdürüne mi satıldı?

Ajansın sermaye arttırımı yaptıktan sonra hisselerinin yüzde 25,65'inin AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'e satıldığını belirten Kansu'nun bugünkü yazısı şu şekilde:



"Anadolu Ajansı’nın (AA) yüzde 47.75 hissesi Hazine’ye, diğer kısmı da ajansı kuran Atatürk’ün arkadaşlarının vârislerine aitti.

AA’da sermaye artırımına gidildi. Hazine, 30 bin liralık sermaye artırımına 14 bin 325 lira ile katılarak hisse oranını korudu. Ortada kalan yüzde 25.65 oranındaki hisse ise AA Yönetim Kurulu kararı ile Hazine’ye devri ya da satışı yerine AKP’nin atadığı AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’e satıldı. Yani, Kemal Öztürk 12 bin 825 lira karşılığı AA’nın dörtte birine sahip oldu!

Sayıştay, satışa karşı çıktı ve o hisselerin Hazine’ye devredilmesi gerektiğini belirtti. AA’nın yeni sahiplerinden Kemal Öztürk, Sayıştay raporuna, “KİT değiliz, bizi denetleyemezsiniz” karşılığını verdi. Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun vârislerinden yüzde 4.2’lik hisse satın alan ajansın eski Mali Müşaviri Arslan Ataman da hisseleri edinmek istedi, hatta parayı da yatırdı. Öncelik ortaklarda olmasına karşın Ataman’ın parası iade edildi ve satış kabul edilmedi. Uzmanlara bakılırsa, yalnızca bu gelişme bile AA’nın dörtte bir hissesinin Öztürk’e satılmasını geçersiz kılıyor.

CHP’li yetkililer, konuyu yakından izliyorlar. Atatürk’ün kurduğu ajansın, emanete hıyanet edenlerce parsellenmesine izin vermeyecekler.



Haberin devamı için tıklayın. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin