Anadolu Ajansı çalışanları iftarda bir araya geldi

AA çalışanları, düzenlenen iftarda bir araya gelerek birlikte oruçlarını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı çalışanları iftarda bir araya geldi

Anadolu Ajansı yönetim kurulu üyeleri, genel müdür yardımcıları, çalışanlar ve aileleri katıldığı iftar yemeği kurumun Gölbaşı tesislerinde düzenlendi.



AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, buradaki konuşmasında, "Büyük bir aile" olarak nitelendirdiği AA çalışanlarıyla iftarda bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.



 İki yıl önce göreve gelmesinin ardından düzenlenen iftarda çalışanlarla ilk defa tanışma fırsatını yakaladığını belirten Öztürk, bu süre içinde ajansta çok şeyin değiştiğini, daha fazla haberin ve görüntünün yayımlandığını vurguladı. Öztürk, şunları söyledi:



"Anadolu Ajansı, artık kendisiyle yarışmaya başladı. Bu sene geçen yıla oranla çalışma performansımızı yüzde 60 artırdığımızı tespit ettik. Artık geçen yıla oranla bir ölçüm yapıyoruz. Bu, daha zor bir ölçüm. Her yıl bu performansımızı artırmamız lazım ki 100. yıl hedefimize ulaşalım. Gururla ve iftiharla bahsediyorum ki Anadolu Ajansı,  özellikle Kahire'de yaşanan demokrasiye darbe girişimini bütün dünyaya ilk ve en çok duyuran, canlı yayın yapan ve darbeye direnen bir milletin sesini dünyaya duyuran ajans oldu. Kahire'de yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın ilk uluslararası büyük adımı olmuştur. Oradan çok dua aldık. Türkiye'den çok dua aldık. Çünkü mağdur ve mazlum bir milletin sesini duyurduk. Milli mücadelenin, vatanını, milletini savunan bir milletin sesini dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı, kendi milletinden, kardeşinden saydığı Mısırlıların da sesini dünyaya duyurdu."



Bundan dolayı büyük gurur yaşadıklarını ifade eden Öztürk, "Darbeye direnen bir milleti karartan, vermeyen, görmezlikten gelen uluslararası basına, Anadolu Ajansı ders vermiştir. Bu, Anadolu Ajansı çalışanları sayesinde gerçekleşti" diye konuştu.



Öztürk, Mısır halkının arzu ettiği demokrasiye yeniden kavuşması temennisinde bulunarak, "Bu kutlu mücadelelerinde, Anadolu Ajansı olarak mazlumun sesini dünyaya duyurmakta katkıda bulunduğumuzu ümit ediyorum" dedi.



"AA, üzerine düşen misyonu en iyi şekilde yerine getirmiştir" 



 "Bu süreç ve Gezi olayları sürecinde Anadolu Ajansı üzerine düşen misyonu en iyi şekilde yerine getirmiştir" diyen Öztürk, bunu çalışanların başarısı olarak değerlendirdi. AA'nın bugün Ortadoğu'dan en çok ve etkili haberleri yapan ajans olduğunu dile getiren Öztürk, konuşmasına şu şekilde devam etti.



"Bizim 100. yıl vizyonumuzda, 2020 hedef yılımızdı. 'Dünyanın en güçlü ilk beş ajansından biri olacağız' diye iki sene önce yola çıkmıştık. Ümit ediyorum ki o tarihe varmadan bunu yakalayacağız. Şu anda dünyanın en etkin on ajansından biri olmayı başardık. 9. sıradayız, bizim ölçme kriterlerimize göre, uluslararası kriterlere göre. İnanıyorum ve arkadaşlarıma güveniyorum ki 2020 gelmeden biz dünyadaki en etkin beş ajanstan biri olmayı başaracağız. Hedefimiz, niyetimiz budur."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin