ANADOLU AJANSI 83 YAŞINDA

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi başkanlığındaki heyet, A.A´nın kuruluşunun 83´üncü yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir´i ziyaret ederek çelenk koydu.

Google Haberlere Abone ol
ANADOLU AJANSI 83 YAŞINDA

Bengi başkanlığındaki A.A yöneticileri ve çalışanları, bu sabah Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Bengi, Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine, üzerinde "Anadolu Ajansı" yazan kırmızı-beyaz çiçeklerden yapılmış bir çelenk koydu.



Anadolu Ajansı'nın kurucusu Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Bengi, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bengi, deftere şunları yazdı:



"Büyük Atam...



'Halkın en doğru iç ve dış haberlerle aydınlatılması' amacıyla kurduğun, 'ajans' sözcüğüyle haberi özdeşleştiren, haberde doğruluğun ve güvenin adresi, Türkiye'nin gururu Anadolu Ajansı bugün 83 yaşında...



'Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma' görevini vermiştin bize... İşte bu talimatınızın bir gereği olarak önümüzdeki hafta ilk kez yapılacak uluslararası bir toplantı düzenliyoruz. Dünya Haber Ajansları Zirvesi'ni...



Sözlerin rehberimiz,



İlkelerin düsturumuz,



Açtığın ufuklar yolumuz...



Kurduğun Ajans'ın çalışanları olarak bir kez daha huzurundayız.



Siz de içimizde...



Rahat Uyu."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin