Anadolu Ajans çalışanlarına canlı yayında avans müjdesi

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Uyan Türkiyem programında bir ilki gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajans çalışanlarına canlı yayında avans müjdesi

Toplu iş sözleşmesi sürecinin işlediğini belirten Öztürk, 'Nisan ayının ikinci haftasında yönetim kurulu kararıyla çalışanlarımıza avans verilecek ' dedi. Öztürk, aslında bu müjdeyi çalışanlarına kendisinin vereceğini ama Beyaz televizyonunda vermiş olduğunu ifade etti. 



'ÇALIŞANLARIMIZA ÜCRETSİZ IPHONE VERDİK ' 



Türkiye Gazeteciler Sendikası'nı da eleştiren Kemal Öztürk, 'Arkadaşlaırmız çok iyi bilir. Tahmin etmiyorum ki; bir sendika, çalışanını benden daha iyi korusun. Bu konuda iddialıyım. Hiç bir sendika çalışanına ücretsiz iPhone vermemiştir. Bütün çalışanlarımıza ücretsiz iPhone verdik. Şu anda bütün çalışanlarımızın bir cep telefonu var. Yeni işe aldıklarımıza da cep telefonu veriyoruz. Nasip olursa bu sene bütün çalışanlarımıza ücretsiz bir diz üstü bilgisayar da vereceğiz ' şeklinde konuştu. 



'AZ MAAŞ ALANA DAHA ÇOK ZAM YAPILACAK ' 



İşverenin çalışanlarına zam yapmak istediğini ve toplu iş sözleşmesine oturmak istediğini belirten Öztürk, 'Ama mahkeme kararıyla oturamıyoruz. Bu nedenle de çalışanlarımıza zam yapamıyoruz ' dedi. Öztürk, az maaş alana artık daha çok zam yapılacağının da müjdesini vererek, 'Anadolu Ajansı çalışanlarının maaşı arasında bir uçurum var. Maaş oranlarını dengeleyeceğiz ' diye konuştu. 



ANADOLU AJANSI'NA NASIL GİRİLİR? 



Kemal Öztürk, en merak edilen konulardan biri olan 'Anadolu Ajansı'na nasıl girilir? ' sorusuna da yanıt verdi. 



En çok iletişim mezunu çalıştıran kurum olduklarını ifade eden Öztürk, 'Anadolu Ajansı'na çok iş başvurusu var. Yeni bir akademi kurduk, haber akademisinden eleman alıyoruz. İngilizce'yi iyi konuşan kişilere ihtiyacımız var ' şeklinde konuştu. 



'ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAYAN BİRİNİN AA'DA ÇALIŞMA ŞANSI YÜZDE 1 ' 



Ajansta torpil döneminin de kullanılmadığını savunan Öztürk, 'Ben geldiğimde şoförden kameraman vardı. Geri gönderip tekrar şoför yaptık. Çünkü bunu yapamayız, bu kul hakkı. Bu milletin parasını kullanıyoruz. Hak eden insanı ajansa alıyoruz. Ben geldiğimde üniversite oranı yüzde 50 idi, şu anda yüzde 75. Üniversite mezunu olmayan bir kişinin Anadolu Ajansı'nda çalışma şansı yüzde 1'dir ya da çok becerili olacak ' ifadelerini kullandı. 



'ATATÜRK'ÜN AA'DA HİSSESİ YOK ' 



Öztürk, CHP Milletvekili Umut Oran'ın "Atatürk'ün AA'da hissesi var mı? ' şeklindeki sorusuna karşılık ise şunları söyledi: 



'Maalesef yok. Milli mücadele önderlerinin bir kısmının var. Adnan Adıvar, Halide Önder gibi. Hissedarların bir kısmını biliyoruz ama bir kısmı kayıp, onları bulmaya çalışıyoruz. ' 



CANLI YAYINDA AA GÜNDEM TOPLANTISI YAPILDI 



Öztürk, Paris ve Mısır'a bağlanarak oranın gündemini ajans çalışanlarından canlı yayında aldı. 



İşte, canlı yayında müjdenin verildiği o anlar:








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin