Anadaolu Ajansı yeniden yapılanıyor

AA'nın 100. yıl vizyonu kapsamında çok dilli yayın için hazırlanan yeni Haber Akış Sistemi devreye giriyor.

Google Haberlere Abone ol
Anadaolu Ajansı yeniden yapılanıyor

Ajans, yeniden yapılanma çerçevesinde başlatılan çalışmaları hayata geçiriyor. AA, Haber Akış Sistemi (HAS) adıyla yeni yazılım hazırladı.



AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk liderliğinde "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Ajansı Olmak" ilkesiyle yola çıkan AA, yeni haber sistemiyle yurt dışında rekabette daha güçlü konuma geldi. 



Haber, fotoğraf ve video aynı sistemde



HAS'la AA aboneleri, haber, fotoğraf ve videoyu aynı sistem üzerinden alabilecek. Aynı zamanda muhabirlere de birçok kolaylık sağlayan HAS, haber, fotoğraf ve görüntülerin daha hızlı bir şekilde abonelere ulaşmasını sağlayacak.



Yeni sistem, Türkçe, Arapça, Boşnakça ve İngilizce başta olmak üzere çok dilli arayüzü ile AA'nın dünyanın dörtbir yanına dağılmış farklı diller konuşan muhabirlerini birleştiriyor ve işletim sistemi bağımsız olarak haber üretimi imkanı sağlıyor.



Yeni sistemin devreye girmesiyle ilişkili haberler anlık olarak internet ve uydu üzerinden AA abonelerine sunulacak. Uluslararası standartlarda yayına olanak sağlayan sistemle tüm dünya medyası AA'nın haberlerine anlık olarak ulaşabilecek.



HAS'ın devreye alınmasıyla AA'nın yeniden yapılanma sürecinin önemli bir kısmını oluşturan alt yapı reformlarından bir tanesini daha tamamlamış olacak. Yeni Haber Akış Sistemi'ne, ilk olarak AA'nın Boşnakça-Hırvatça-Sırpça (BHS) yayınında, daha sonra da Arapça ve Türkçe dillerindeki yayınlarında geçilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin