Amerikalı yorumcular 'derin devlet' terimini ödünç aldı

ABD'de yorumcuların 'derin devlet'ten söz etmeye başlaması dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı yorumcular 'derin devlet' terimini ödünç aldı

Financial Times gazetesince yayımlanan bir analizde ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'na ilişkin ortaya çıkanların ardından bazı yorumcuların "Türkiye'den "derin devlet' fikrini ödünç aldıkları belirtilirken "Bu fikir, (ABD'de) hükümetin kepenk kapatmasının nedenlerini anlamaya çalışırken de anlamlı olabilir" deniliyor.



"ABD hükümetinin kapanması ve sürekli kampanya" başlığını taşıyan analizde ABD'de "hesap vermeyen güvenlik mekanizması"nın yanısıra siyasetin diğer bir "derin" yönünün de bulunduğu, bunun da "politika yapma sürecindeki sürekli kampanya sektörünün mutlak üstünlüğü" olarak niteleniyor. 



Bu çerçevede "Çay Partisi"nin faaliyetleri üzerinde durulan analizde "Son yıllarda değişen şey, geçinmek için güçlü ve etkin biçimde organize edilmiş olan çıkar grupları olarak kampanya yapan kişilerin ortaya çıkmasıdır" değerlendirmesinin de aktarındığı analizde şu değerlendirme de yapılıyor: 



"Kapanma stratejisi, Capitol Hill'deki (Kongre) bir bürosundan bir gece ortaya çıkmadı. İyi finanse edilmiş, iyi planlamış bir kampanyanın bir parçasıdır. "İntihar grubu' birkaç düzine Kongre üyesinden daha derin bir şeydir." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin