Amerikalı dizi oyuncusu Doris Roberts öldü

'Everybody Loves Raymond'un huysuz annesi Doris Roberts öldü

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı dizi oyuncusu Doris Roberts öldü

Türkiye'de de gösterilen "Everybody Loves Raymond (Herkes Raymond'ı Sever)" dizisinin oyuncularından Doris Roberts, 90 yaşında hayata veda etti.



Amerikalı dizi oyuncusu Doris Roberts öldü



Roberts'ın oğlu Michael Cannata, annesinin Los Angeles'taki evinde uyurken öldüğünü açıkladı.



Dizinin yapımcısı Phil Rosenthal, Twitter'daki hesabında yaptığı açıklamada, Roberts'ı "harika, eğlenceli, iz bırakan bir oyuncu ve dost" olarak niteledi ve kendisini çok özleyeceğini yazdı.



Roberts, birçok ülkede büyük seyirci kitlesi çeken dizide, Ray Romano'nun sivri dilli, her şeye karışan ve çok güzel yemekler pişiren annesi Marie Barone'u canlandırıyordu.



Spor yazarı Romano'nun annesi, babası, polis memuru kardeşi ve eşiyle yaşadıklarını konu alan dizi, 13 Eylül 1996-16 Mayıs 2005 yılları arasında 9 sezon devam etmişti. Dizinin baş kahramanı Romano, ünlü yapımcı Phil Rosenthal'ın günlük hayatta yaşadıklarından esinlenilerek ortaya çıkarılmıştı.



Dizide, baş karakterle aynı adı taşıyan oyuncu Ray Romano'nun yanı sıra Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts, Peter Boyle, Madylin Sweeten ve Monica Horan oynamıştı.



Roberts, 11 kez Emmy ödülüne aday gösterilmiş ve 4 kez ödüle layık görülmüştü.



St. Louis'de 1925'te dünyaya gelen Roberts, oyunculuk kariyerine 1950'lerde Brodway'de başlamıştı. Çok sayıda televizyon dizisi ve filmde de yer alan Roberts, ilk Emmy ödülünü 1983'te "St. Elsewhere" dizisindeki performansıyla kazanmıştı.



Roberts, 2005'te "Are You Hungry, Dear? Life, Laughs, and Lasagna" adlı yemek kitabını yayımlamıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin