Amazon'da tek başlarına 40 gün hayatta kalmışlardı. 4 çocuk, ailelerine kavuştu

Kolombiya'nın Amazon ormanlarında haftalarca yalnız başlarına hayatta kalmayı başaran 4 çocuk, tedavi gördükleri hastanede aile üyeleriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Amazon'da tek başlarına 40 gün hayatta kalmışlardı. 4 çocuk, ailelerine kavuştu

Büyükbabaları Fidencio Valencia; 1, 5, 9 ve 13 yaşındaki kardeşlerin "çok zayıf" olduklarını ancak "ailelerini görmekten mutlu olduklarını" söyledi.

BBC'deki habere göre yetkililer, çocukların az da olsa konuştuklarını ve iki çocuğun oyun oynamaya başladığını belirtti.

4 çocuk, ordu ve yerel halk tarafından bir aydan fazla süren aramanın ardından Cuma günü bulundu.

1 Mayıs'ta içlerinde bulundukları uçağın düşmesinin ardından kayboldular. Kazada anneleri ve iki pilot hayatını kaybetti.

Kurtarma ekipleri, ormanda ayak izleri ve ısırılan meyveler de dahil olmak üzere işaretler gördükten sonra çocukların izlerini buldu.

En büyükleri, 13 yaşındaki Lesly kardeşlerine bu zorlu süreçte rehberlik etti. Çocuklardan ikisi, 1 yaşındaki ve 5 yaşındaki iki kardeş, doğum günlerini ormanda geçirdi.
Büyükbabaları Valencia, uçağın enkazında buldukları unu ve daha sonra ise tohumları yiyerek hayatta kaldıklarını söyledi.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ile birlikte Cumartesi günü onları hastanede ziyaret eden Kolombiya Savunma Bakanı Ivan Velasquez, Lesly'yi küçük kardeşlerine baktığı için tebrik etti.

Velasquez, "Onun liderliği sayesinde ve onun bakımı ve orman bilgisi ile birlikte diğer üçü hayatta kalabildi" dedi ve ekledi:
"Genel olarak çocukların durumu iyi, doktor raporlarına göre tehlikede değiller.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin