Amazon Fire TV Stick tanıtıldı

ABD merkezli online satış devi Amazon, yeni USB bellek benzeri cihazı Fire TV Stick'i duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Amazon Fire TV Stick tanıtıldı

İnternet yardımı ile standart bir televizyonu akıllı hale getiren, televizyon izlemeden oyun oynamaya ve internete girmeye kadar birçok işlem yapabilen USB bellek boyutundaki cihazlara bir alternatif de Amazon.com'dan geldi.  



Firmanın USB bellek boyutundaki yeni cihazı Fire TV Stick, HDMI bağlantı üzerinden televizyona bağlanıyor. Wi-Fi özelliği ile internete de bağlanabilen cihaz, ABD'de hizmet veren ESPN, YouTube, Hulu Plus, Pandora ve Prime Instant Video gibi servisleri destekliyor.



Aynı zamanda oyun desteği de sunan Fire TV Stick, uygulamalar yardımı ile TV üzerinde oyun oynatabiliyor. Beraberinde verilen özel bir kumanda ile kullanılan ürünün tanıtım bilgilerinde bile rakibinin Google'ın Chromecast cihazı olduğu anlaşılıyor. Amazon cihazı tanıtırken Chromecast'ten 4 kat daha fazla bellek ve 2 kat daha fazla RAM vurgusunu yapıyor.



Çift çekirdekli bir işlemciye sahip olan Fire TV Stick'in, 1 GB RAM ve 8 GB depolama kapasitesi bulunuyor. ABD fiyatı 39 dolar olarak açıklanan ürün, Amazon Prime üyelerine Çarşamba gününe kadar 19 dolardan satılacak.



HDMI'dan bağlanan bir cihaz olan Google'ın Chromecast'i USB bellek boyutunda ve Android işletim sistemini kullanıyor. Birçok online video platformunu destekleyen Chromecast, Amazon.com'da Elektronik bölümünde en fazla satan donanım olma özelliğini taşıyor. Chromecast'in ABD fiyatı ise 35 dolar.



Kaynak: Amazon


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin