Aman dikkat bu hastalık yılda 9.7 milyon kişiyi öldürecek. O araştırmanın raporu yayınlandı: 2050 yılına kadar inme ölümleri yüzde 50 artacak ve 9.7 milyon kişi bu nedenle ölecek

Lancet Neurology Dergisi'nde yayımlanan bir rapor korkutan bir gerçeği gözler önüne serdi. Uluslararası araştırmacılar grubu tarafından yayınlanan rapora göre dünya çapında inme ölümlerinin 2050 yılına kadar yüzde 50 artabileceği, bir yılda ölen insan sayısının 9.7 milyonu bulabileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Aman dikkat bu hastalık yılda 9.7 milyon kişiyi öldürecek. O araştırmanın raporu yayınlandı: 2050 yılına kadar inme ölümleri yüzde 50 artacak ve 9.7 milyon kişi bu nedenle ölecek

Uluslararası bir araştırma grubu tarafından hazırlanan rapor Lancet Neurology Dergisi'nde yayımlandı.

The Washington Post'ta yer alan habere göre dünya çapında inme ölümleri yüzde 50 artacak. 2050 yılına kadar yaşanacak artışlar nedeniyle inmeden ölen insan sayısı dünya genelinde 9.7 milyonu bulacak. 

Rapora göre genç insanlar ve düşük ve orta gelirli ülkelerdeki insanların daha yüksek artışlarla karşı karşıya olduğu ortaya konuldu. Dünya İnme Organizasyonu-Lancet Neurology Komisyon İnme İşbirliği Grubu tarafından hazırlanan ve onlarca araştırmacı tarafından hazırlanan rapora göre inme hastalığı küresel olarak artacak. 

Araştırmacılar bu durumu dünya genelinde azaltma amacıyla uygulamalı çözümler bulmak için çağrı yaptı. İnme hali hazırda dünya genelinde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişi inme nedeniyle engellilik, demans ve bazı diğer sağlık sorunlarına yakalanıyor. İnme hastalığı yaygın olsa da ölümlerin yüzde 86'sı düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana geliyor. 

Düşük ve orta gelirli ülkelerde inme hastalığına yakalanma yaşı 55 yaşın altına geriledi. Rapora göre inme tedavisi maliyetleri 2017 yılında 891 milyar dolarken, 2050 yılında 2.3 trilyon dolara kadar yükselecek. 

İNME TEDAVİSİ VAR MI?

Araştırmacılara göre alınacak önlemler ve farkındalık kampanyaları ile inme riski azaltılabilir. Rapora göre inme yüksek önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık. Uzmanlara göre sağlıklı bir diyet, düzenli fiziksel aktivite ve sigarayı bırakma gibi yaşam tarzı değişiklikleri inme riskini önemli derecede azaltıyor. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin