Altını olanlar için kritik gün: Herkes akşam saat 22:00'ye kilitlendi

FED tutanaklarının bu akşam açıklanmasını bekleyen altının gramı 1112 liradan satılıyor, serbest piyasada ise bu rakam 1146 lira.

Google Haberlere Abone ol
Altını olanlar için kritik gün: Herkes akşam saat 22:00'ye kilitlendi

Fed tutanaklarının bu akşam açıklanmasını bekleyen altının gramı 1113 liradan satılıyor, serbest piyasada ise bu rakam 1135 lira.

TSİ 22:00'de açıklanacak Fed tutanakları öncesi altın tutuşmuş durumda. Günlerdir düşüşte olan gram altın da bu açıklamayı bekliyor.

Ons altın ise son 6 haftanın en düşük seviyesine gerileyerek 1844 dolardan işlem görüyor.

HaberGlobel'de yer alan habere göre, FED tutanaklarında geleceğe dair politikaların netleşmesi bekleniyor. Bir belirsizliğin içinde kalan altın, şahin dilin korunması ve faiz artışının devam edeceği yönünde bir açıklama gelmesi halinde düşüş trendini sürdürecek. Ki bu yönde bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Daha önce Fed'in şahin duruşunu bırakıp faiz artışını azaltacağı yönündeki beklentiler üzerine altın hızla artmıştı. Ancak işler şimdilik tersine dönmüş gibi görünüyor. Bu durumda altının ons cinsinden değer kaybının sürmesi bekleniyor. Bunun gram altına yansıması ise güçlenen dolar nedeniyle daha az olur beklentisi var.

Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya, Fed'in şahin duruşu ve faiz artışına devam kararı halinde gram altının yavaş yavaş 1100, 1075 ve 1050 dip seviyelerini dest edebileceği değerlendirmesinde bulundu. Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise 1075 ve 1050'nin gram altın için destek seviyesi olacağını düşündüğünü söyledi. Toparlanma olurs 1150 lira beklentisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Not: Buradaki bilgiler bir yatırım tavsiyesi değildir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin