Altını olanlar hazırlanın: Fırlayacak! Gram altının 2 bin 400 TL olacağı tarihi açıkladı. Uzmanından acil sesleniş: Risk almak istemeyenler ne yapmalı?

Altın fiyatları bir sürelik durgunluğun ardından hızla yükseldi. İsrail Hamas çatışması ve küresel piyasalardaki durumla yükselişe geçen gram altın gözünü bin 900 TL'ye dikmişken Finans Uzmanı Murat Özsoy, gram altının 2 bin 400 TL olacağı tarihi açıkladı. Peki risk almak istemeyen yatırımcılar ne yapmalı?

Google Haberlere Abone ol
Altını olanlar hazırlanın: Fırlayacak! Gram altının 2 bin 400 TL olacağı tarihi açıkladı. Uzmanından acil sesleniş: Risk almak istemeyenler ne yapmalı?
Medyatava

Altın 2023'te en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olurken yeni rekorlar kaydetmeye devam ediyor.

Elinde altın olanlar bilir kişilerin yorumlarını yakından takip ederken birçok uzman altındaki yükselişin 2024'te de devam edeceğini belirtiyor.

Altın yorumuyla dikkat çeken Finans Uzmanı Murat Özsoy ise Dolar/TL kurunun altın üzerindeki etkisiyle beraber gram altının 2 bin 400 TL olacağı tarihi duyurdu.

BORSANIN TAHTINI ALTIN ALABİLİR

Piyasa hakkında şahsi görüşlerini anlatan Özsoy, "Borsa tahtını bırakacak olursa bu tahtın yeni sahibi altın olur diye düşünüyorum. Çünkü asıl hikayenin 2024'te olacağını bekliyorum. Burada tabi ki FED'in faiz politikası belirleyici olacak." dedi.

VERİLER ALTINDAKİ YÜKSELİŞİ DESTEKLİYOR

Ons altının 2024'te 2 bin dolar seviyelerini test edeceğini düşünen Özsoy, "Hatta bu yılın sonunda da ufak çaplı denemeler olabilir. Çünkü ABD dolar endeksindeki gerileme şu an da ons altın fiyatını oldukça destekler nitelikte. Diğer yandan ABD 10 yıllıklardaki geri çekilmeler de bunu destekler nitelikte. ABD enflasyonu yüzde 3 altına inmeye başlarsa ons altın 2024'te 2 bin dolar seviyelerini görür." dedi.

Ons altının bu seviyede kalıcı olup olmayacağının önemli olduğunu belirten Özsoy, "Eğer 2 bin dolarda kalıcı olur 2 bin 100 dolar seviyelerine girmeye başlarsa önü daha da açık olur." ifadelerini kullandı.

DOLAR/TL KURUNUN ALTIN ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Dolar/TL kurunun altın üzerindeki etkisine değinen Özsoy, "Bir taraftan içeride Dolar/TL kurundaki kademeli artışları da gündeme getirdiğimizde gram altın tarafında yıllık bazda baktığımızda bence yatırımcılar yüksek getiriler elde edebilirler." dedi.

GRAM ALTININ NE ZAMAN 2 BİN 400 TL OLACAĞINI AÇIKLADI

Gram altında 2023'te ciddi getirilerin olduğunu hatırlatan Özsoy 2024'te hem ons altındaki yükselişten hem de kur tarafından destek bulacağını söyleyerek, "Baktığımız zaman 2 bin 300-2 bin 400 liralar gram altında bence göreceğimiz seviyeler." diye konuştu.

RİSK ALMAK İSTEMEYEN YATIRIMCI NE YAPMALI?

YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalına konuşan Özsoy, "Risk almak istemiyorum, risksiz portföyüm de getiri elde etsin deniyorsa gram altın 2024 yılında bu yatırımcılar için bir numaralı enstrüman olacak." diye konuştu.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin