Altını olan hazırlansın. Ünlü ekonomist 'Kara göründü' çağrısı yaptı. Elinde altın olan ne yapmalı. Altın yükselecek mi düşecek mi?

Altın fiyatları İsrail Hamas çatışmasının ardından hızla yükselirken son birkaç gündür yatay seyrediyor. Elinde altın olanlar altın geleceğini merak ederken ünlü ekonomist Barış Soydan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. 'Kara göründü' diye uyarı yapan Barış Soydan, son düşüşten sonra elinde altın olanların ne yapması gerektiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Altını olan hazırlansın. Ünlü ekonomist 'Kara göründü' çağrısı yaptı. Elinde altın olan ne yapmalı. Altın yükselecek mi düşecek mi?
Medyatava

Altın fiyatlarında son yükselişin ardından düşüş hakim olurken yatırımcılar ne yapması gerektiğini sorguluyor.

Altın fiyatlarının yükselmesine dair iki sebebin halen geçerli olduğunu belirten ünlü ekonomist Barış Soydan, 'Kara göründü' diyerek yatırımcılara son durumu aktardı.

Peki elinde altın olan ne yapmalı? Barış Soydan altın fiyatlarının yönünü açıkladı.

ALTINI YÜKSELTEN SEBEPLER HALEN MASADA

Güvenli liman olarak bilinen altının İsrail Hamas çatışmasının etkisiyle yükseldiğini ancak bu haftaya düşüşle başladığını kaydeden Soydan, "Ons altın neden düştü? Bundan sonra ne olur? Daha da düşer mi? Altın için short açalım mı? Hayır altın için short açmak (açığa satmak) çok riskli olur. Çünkü evet bir miktar geri çekilme var. Ama ons altını yükselten sebepler masanın üzerinde durmaya devam ediyor." dedi.

"KARA GÖRÜNDÜ"

Altını yükselten iki sebebin olduğunu söyleyen Soydan, İsrail ve Hamas çatışmasının çok daha kızışması durumunda, "Altın ve gümüş alıp başını gider" dedi.

Altının yükselmesinin ikinci sebebi olarak gevşek faiz politikasını işaret eden Soydan, "Diğer yandan bir faktör daha vardı ons altını destekleyen... O da gevşek para politikasının ufukta belirmiş olması. Kara göründü, kara dediğin faiz indirimleri. Geçen sene biliyorsunuz arka arkaya FED de Avrupa Merkez Bankası da İngiltere Merkez Bankası da arka arkaya faiz artırımları yaptılar.

Onlar faiz artırdıkça altın düştü, buna karşılık dolar endeksi yükseldi. FED'in faiz artırımları dolara ve dolar cinsinden varlıklara yarıyor. Buna karşılık ons altını ve gümüşü düşürüyor. Geçen sene bu oldu. Ama şimdi galiba artık FED başka bir faiz artırımı yapmayacak. Onun mesajlarını vermeye başladı ufak ufak. Piyasalar da bu beklenti içine girmeye başladı ufak ufak." dedi.

PİYASA FAİZ İNDİRİMLERİNİ FİYATLAMAYA BAŞLADI

YouTube hesabında yaptığı açıklamasında faiz artırımında sona gelinmiş olabileceğini kaydeden Soydan, "FED'den değil ama Avrupa Merkez Bankasından ve İngiltere Merkez Bankasından gelecek yılın ikinci yarısına kalmadan bir faiz indirimi bekliyor şuan piyasalar. FED'in de çok gecikmeyeceğini düşünenler var. Yani faiz artırımını bitirdi piyasa kendi kafasında ve faiz indirimlerini ufak ufak fiyatlamaya başladı. Bu da bütün dünyada risk iştahını destekleyen bir gelişme. Nitekim geçen hafta altın da bunun etkisiyle bir miktar yükselmişti." ifadelerini kullandı.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin