Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara altın tavsiyeler: Dolar ne zaman düşecek?

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılar için çok önemli tavsiyeler verdi. Piyasadaki güncel durumu değerlendiren Memiş doların gerileyeceği tarihi de belirtti. Altın alacaklar için fırsat olduğunu vurgulayan Memiş aynı zamanda konut krizi hakkında da görüşlerini belirtti. 

Google Haberlere Abone ol
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara altın tavsiyeler: Dolar ne zaman düşecek?

Altın alacaklar için fırsat olduğunu vurgulayan Memiş aynı zamanda konut krizi hakkında da görüşlerini belirtti. 

İslam Memiş konut fiyatlarındaki fahiş artışa rağmen hazırda parası bulunanlar için konut almanın zamanı olduğunu belirtti. Yatırım yapmadan önce mutlaka dinlemeniz gereken o açıklama:

İslam Memiş daha önce de uyarmıştı:

Dolar bir süredir baskılanarak 15'i geçmiyordu. İslam Memiş uzun süre sonra doların 15'i aşması konusundaki yorumlarını "Önümüzdeki aylarda FED politikalarını göz önüne alırsak yaz aylarında doların yeni rekorlar, ataklar yakalayarak yukarı yönlü ivme kazanacağını düşünüyorum. Yine kısa vade için bir kar satışı ya da aşağı yönlü bir düzeltme hareketi gelirse yine dövizle ticaret yapan ya da dövize ihtiyacı olan yatırımcılar için bir fırsat olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Gayrimenkul almayı düşünenler için de önemli uyarılar yapan İslam Memiş en doğru zamanın şimdi olduğunu, ertelemenin doğru bir hamle olmadığını hatırlattı. Konuyla ilgili "Ev artık alınamayacak hale gelecek. Bugün Türkiye'nin konuştuğu tek bir konu var. O da emlak konusundaki fahiş fiyatlar.. Peki emlak fiyatlarındaki bu yükselişler bitecek mi hükümet buna tedbir alabilecek mi, rant ekonomisi kesilecek mi? Ben buna asla inanmıyorum. Kararlarınızla yaşayacaksınız, ister önlem alın ister almayın." sözlerini kullandı. 

"İNSANLAR BİLEREK FAKİRLEŞTİRİLİYOR"

Enflasyon ve giderek ağırlaşan hayat şartlarına da değinen İslam Memiş konuyu özetlerken şu ifadelere yer verdi:

"Küresel, finansal piyasalarda yüksek bir enflasyona karşı dünyada insanın fakirleştiği bir düzende ki kontrollü bir şekilde enflasyon patlak verdi. Dünyadaki insanlar aslında bilerek ve isteyerek fakirleştiriliyor burada bir sürpriz yok. Finansal okur yazarlığı olan herkes şunu bilir, ne kadar para basarsanız enflasyon o kadar yüksek olur. Para ne kadar değersiz olursa malın değeri o kadar artar. Emtia fiyatlarının baskılanmasının sebebi enflasyonu insanlara hissettirmemek, algıyı farklı tarafa çekmek."

ALTININ GİDİŞATI NE OLACAK?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara altın tavsiyeler: Dolar ne zaman düşecek?

 

Altın ve doların gidişatı herkes tarafından merak ediliyor. Piyasa hayli karışık olunca insanlar da yatırım konusunda iyice düşünmek istiyor. Dövizin gidişatını değerlendiren İslam Memiş yaz aylarını işaret ediyor ve doların önümüzdeki üç ay boyunca rekor kırabileceğini, ivme kazanacağını dile getiriyor.

Altın için ise Nisan ayının final ayı olduğunun altını çiziyor. "Daha önce de belirttiğim gibi Nisan ayından sonra altında düşüş beklemiyorum." diyerek konuyu özetliyor. Gram altının temmuz ayında 1000 TL olacağını da açıklamalarıne ekliyor.

2 Haziran Altın Fiyatları

Gram altın ne kadar?

Gram altın, alış 971 TL, satış 980 TL. Geçen hafta gram altının satış değeri 972 TL. 8 TL yükseliş gerçekleşti.

10 gram altın ne kadar?

10 gram altın, 2 Haziran 2022 Perşembe günü 9.802 TL’den işlem görmektedir.

Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın, alış 1.587 TL, satış 1.620 TL. Geçen hafta çeyrek altının satış değeri 1.607 TL. 13 TL yükseliş gerçekleşti.

Cumhuriyet altını ne kadar?

Cumhuriyet altını, alış 6.534 TL, satış 6.600 TL. Geçen hafta cumhuriyet altının satış değeri 6.550 TL. 50 TL yükseliş gerçekleşti.

Yarım altın ne kadar?

Yarım altın, alış 3.174 TL, satış 3.239 TL. Geçen hafta yarım altının satış değeri 3.215 TL. 24 TL yükseliş gerçekleşti.

Tam altın ne kadar?

Tam altın, alış 6.414 TL, satış 6.479 TL. Geçen hafta tam altının satış değeri 6.431 TL. 48 TL yükseliş gerçekleşti.

Reşat altın ne kadar?

Reşat altın, alış 6.369, satış 6.463 TL. Geçen hafta reşat altının satış değeri 6.417 TL. 46 TL yükseliş gerçekleşti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin