Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar ve altın yatırımcısını uyardı. Memiş, rekor kıracak tarihi açıkladı

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş önemli değerlendirmelerde bulundu. Döviz ve altının gidişatı için tahminlerini paylaşırken yatırımcıların dikkat etmesi gereken konuların da altını çizdi ve önemli tarihleri vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar ve altın yatırımcısını uyardı. Memiş, rekor kıracak tarihi açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Medyatava TV Gündem programına konuk oldu ve Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtladı. Uzun süre sonra doların 15'i geçerek yükselmesini ve bunun etkilerini değerlendiren İslam Memiş yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Genellikle böyle durumlarda korku, panik alımlarının görüldüğünü belirtti ancak doların karşısında değer kaybeden euro ve sterlini hatırlatarak yatırımcıları uyardı.

Dönemin koşullarını göz önüne alarak "Varlıklarınıza sahip çıkın, uzun vadeli yatırımlar düşünün." mesajını verdi. Parite ile işlem yapmanın önemini vurgulayan İslam Memiş hem dolar hem de altının gidişatıyla ilgili tahminlerini paylaştı ve önemli tarihlere dikkat çekti. İşte o açıklama:

Dolar bir süredir baskılanarak 15'i geçmiyordu. İslam Memiş uzun süre sonra doların 15'i aşması konusundaki yorumlarını "Önümüzdeki aylarda FED politikalarını göz önüne alırsak yaz aylarında doların yeni rekorlar, ataklar yakalayarak yukarı yönlü ivme kazanacağını düşünüyorum. Yine kısa vade için bir kar satışı ya da aşağı yönlü bir düzeltme hareketi gelirse yine dövizle ticaret yapan ya da dövize ihtiyacı olan yatırımcılar için bir fırsat olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Gayrimenkul almayı düşünenler için de önemli uyarılar yapan İslam Memiş en doğru zamanın şimdi olduğunu, ertelemenin doğru bir hamle olmadığını hatırlattı. Konuyla ilgili "Ev artık alınamayacak hale gelecek. Bugün Türkiye'nin konuştuğu tek bir konu var. O da emlak konusundaki fahiş fiyatlar.. Peki emlak fiyatlarındaki bu yükselişler bitecek mi hükümet buna tedbir alabilecek mi, rant ekonomisi kesilecek mi? Ben buna asla inanmıyorum. Kararlarınızla yaşayacaksınız, ister önlem alın ister almayın." sözlerini kullandı. 

"İNSANLAR BİLEREK FAKİRLEŞTİRİLİYOR"

Enflasyon ve giderek ağırlaşan hayat şartlarına da değinen İslam Memiş konuyu özetlerken şu ifadelere yer verdi:

"Küresel, finansal piyasalarda yüksek bir enflasyona karşı dünyada insanın fakirleştiği bir düzende ki kontrollü bir şekilde enflasyon patlak verdi. Dünyadaki insanlar aslında bilerek ve isteyerek fakirleştiriliyor burada bir sürpriz yok. Finansal okur yazarlığı olan herkes şunu bilir, ne kadar para basarsanız enflasyon o kadar yüksek olur. Para ne kadar değersiz olursa malın değeri o kadar artar. Emtia fiyatlarının baskılanmasının sebebi enflasyonu insanlara hissettirmemek, algıyı farklı tarafa çekmek."

ALTININ GİDİŞATI NE OLACAK?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar ve altın yatırımcısını uyardı. Memiş, rekor kıracak tarihi açıkladı

Altın ve doların gidişatı herkes tarafından merak ediliyor. Piyasa hayli karışık olunca insanlar da yatırım konusunda iyice düşünmek istiyor. Dövizin gidişatını değerlendiren İslam Memiş yaz aylarını işaret ediyor ve doların önümüzdeki üç ay boyunca rekor kırabileceğini, ivme kazanacağını dile getiriyor.

Altın için ise Nisan ayının final ayı olduğunun altını çiziyor. "Daha önce de belirttiğim gibi Nisan ayından sonra altında düşüş beklemiyorum." diyerek konuyu özetliyor. Gram altının temmuz ayında 1000 TL olacağını da açıklamalarıne ekliyor.

13 Mayıs (Bugün) altın bilezik fiyatları ne kadar? 14 ayar, 18 ayar ve 22 ayar altın bilezik gram fiyatları ne kadar oldu?

Altının ons fiyatı güne hafif bir yükselişle başladı. 13 Mayıs itibarıyla Ons altın alışta 1.822,50, satışta 1.822,82 seviyesinden işlem görüyor. 

Güne 826,09 ile başlayan 22 Ayar Bilezik, bugün itibarıyla %0,61 artışla 829,70'den işlem görüyor. Dün en düşük 824,37, en yüksek 826,26 seviyelerini gören 22 Ayar Bilezik, günü 826,10 seviyesinde kapattı.

Güne 675,78 ile başlayan 18 Ayar Altın, bugün itibarıyla %0,61 artışla 678,84'den işlem görüyor. Dün en düşük 674,48, en yüksek 676,03 seviyelerini gören 18 Ayar Altın, günü 675,90 seviyesinde kapattı.

Güne 525,61 ile başlayan 14 Ayar Altın, bugün itibarıyla %0,61 artışla 527,99'dan işlem görüyor. Dün en düşük 524,60, en yüksek 525,80 seviyelerini gören 14 Ayar Altın, günü 525,70 seviyesinde kapattı.

İSLAM MEMİŞ KİMDİR?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar ve altın yatırımcısını uyardı. Memiş, rekor kıracak tarihi açıkladı - Resim : 2

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kendisine ait danışmanlık şirketi bulunan Memiş, aynı zamanda televizyon programlarında da analiz yapıyor. Peki, İslam Memiş kimdir? İslam Memiş nereli ve kaç yaşında? İşte merak edilenler...

İstanbul doğumlu olan İslam Memiş 1980 yılında dünyaya geldi. Aslen Ordulu olan Memiş, altın ve para piyasaları uzmanıdır. İslam Memiş lisans eğitimini ErzurumÜniversitesi İşletme Fakültesi'nde yapmıştır.

İslam Memiş, sosyal medyada kendi hesabı üzerinden yaptığı finans analizleriyle ün kazanmıştır.

'Memiş Döviz A.Ş. kuyumculuk ve Altın Hizmetleri'  adıyla işletmesi olan İslam Memiş,  Ticaret Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nda da uzmanlık yapmaktadır.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aynı zamanda çeşitli televizyon programında analizler yapıyor.

Evli olan İslam Memiş'in 2 kızı vardır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin