Altın trenine binmek isteyenlere çağrı yaptı. İslam Memiş: Hazırlık yapın

Dolar rekor üstüne rekor kırarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların 23.70'e kadar geri çekilebileceğini söyledi. Memiş, altın almak isteyenlere de çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Altın trenine binmek isteyenlere çağrı yaptı. İslam Memiş: Hazırlık yapın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, temmuza sayılı günler kala yatırım araçlarına dair öngörülerini, çektiği bir video ile paylaştı.

Memiş, dolar, borsa, euro, altın, gümüş analizi yaptı. Bir emtiaya dikkat çekerek, "Elinizde dolar varsa son şansınız o" dedi.

İslam Memiş, temmuz öncesi tahminlerini takipçileri ile çektiği bir video üzerinden paylaştı. Memiş, gram altın ve dolardaki yükselişe dikkat çekti.

Değerlendirmelerine borsa ile başlayan Memiş, şunları söyledi: 

Piyasalarda bu hafta kısa bir hafta olmasına rağmen hangi bant aralıklarını takip edeceğiz? Borsada, döviz kurlarında, altın-gümüş fiyatlarında neler bekleniyor, yatırımcı ne yapmalı?

Borsa İstanbul günü 2.69'luk değer artışı ile tamamladı. Bu yılki hedef seviyemiz 6000 ve 6500 seviyesiydi. Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra, az artırılan faizle birlikte borsa tarafında beklediğimiz yükselişler önceye çekildi. Hedef olarak da 6000'e yol almaya devam ediyor. İlk defa giriş yapacaklar için bence uygun bir endeks yok.

Bayramdan sonra daha aşağıda alanlar var. 5450'ye kadar geri çekilme olura giriş yapmak gerektiği öngörüm devam ediyor. İbre yukarı olsa da mutlaka sert düzeltme hareketleri olacaktır. Bu seviyelerden giriş borsaya uygun değil.

Dolar kuru ile borsanın düşeceğini, yükseleceğini göreceksiniz. Beraber seyredecekler demiştim. Dolar rekoru ile borsa da rekor kırdı. Borsa yatırımcısı hisse varsa elinde, 6000'i görmeden çıkış yapmalı.

Memiş ardından dolar, euro, gram altın, ons altın ve gram gümüş, ons gümüş tahminlerini açıkladı... 

Altın trenine binmek isteyenlere çağrı yaptı. İslam Memiş: Hazırlık yapın

DOLAR VE EURO DEĞERLENDİRMESİ

İslam Memiş, dolar ve euro için şu tahminlerde bulundu:

"Dolar TL kuru 25.85 seviysesinde ilk işlem gününde. 26 direncine takılan bir dolar TL var. Hedef 28 lira. Dolar TL'de ben dövize girmeliyim diyen yatırımcının bence bir kez daha düşünmesi lazım. Bu yıl için 24-25'i bekliyoruz ama doların getirisi euro, sterlin kadar fazla olmaz.

Gram ve gümüşe göre de fazla olmaz. Dolar almak isteyen bir kez daha düşünmeli. Piyasalara bir müdahale gelirse 23.70'e kadar kısa vadeli geri çekilmeler görebiliriz. Her şey zamanında güzel.

Euro TL kuru 28.15 seviyesinde. 28.39'a kadar yükseldi (26 Haziran Pazartesi) Euro'nun getirisi dolara kıyasla daha fazla. Önümüzdeki aylarda euro dolar paritesinde 1.15 ile euro TL'de 30 lirayı bekleyeceğiz. Biz 28-30 bandını sürekli telaffuz ediyoruz ancak temmuz gelmeden 28 görüldü. En kısa zamanda 30 lirayı hedef alan kur karşımızda olacak. Dikkat etmeniz gerekiyor, bir müdahale ile daha düşük maliyetle alma şansını kaçırabilirsiniz."

ALTIN ALIM ZAMANI MI?

"Ons altın 1925 dolar seviyesinde. Geçen hafta beklentimiz karşılandı. Buralarda dip ifade etmiştim. 1910 dip demiştim. Bu seviyelerden giriş yapmak lazım demiştim. Elinde dolar olan için fırsat. Yukarıda 1960 direncini takip edeceğiz. 1918-1960'a dikkat etmek lazım. Temmuzdan sonra 2150, 2250 ve 2350'ye kadar ataklar da bekliyorduk. Parite üzerinden altın almak isteyen yatırımcı da ons altının yükseliş trendine girebileceğini düşünmesi lazım. Buna göre hazırlık yapılmalı.

Gram altın TL 1600 ekranlarda ama serbest piyasalarda 1623'e kadar yükseliş gördük. Gram altın TL'de hedef 1550 ve 1650 idi. Bu beklentiler de Merkez Bankası kaynaklı erken geldi. Dolar TL'deki geri çekilmeleri önemsediğim için bugün bu fiyattan gram altın almalı mıyım sorusunun cevabı bende hayır. Yüzde 50 alım yapmak için fırsat kolluyoruz. Sabırla beklemeye devam ediyoruz.

Gümüş onsu yüzde 2 primli. 23 devamında 23.60'a kadar gerileyebilir, 22.50 doları görebiliriz uyarılarım vardı. 22 dolar çalıştı, bundan sonra 24, 26 olarak yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek ons gümüş var. Elinde dolar olan gümüş alabilir, son şansları.

Gram gümüş 19 lirada. Yüzde 4.33'lük değer artışı var. Altına kıyasla daha fazla. 20 lira beklentimize yaklaştık ancak gram gümüşü 19 seviyesinden de ben almam. Dolardaki düşüşleri bekleyip pozisyon almak lazım."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin