Altın sahipleri olacaklara hazır olsun. Hazırlık yapıyorlar. Ekonomist Yıldırımtürk'ten flaş çıkış: Altının ne kadar olacağını söyledi

Altın fiyatları gündemdeki yerini korumaya devam ederken gözler güncel fiyatlarda. Altın yorumu hakkında flaş açıklamalar yapan Ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk, altındaki yükselişin nedenini anlattı ve altının ne kadar olacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Altın sahipleri olacaklara hazır olsun. Hazırlık yapıyorlar. Ekonomist Yıldırımtürk'ten flaş çıkış: Altının ne kadar olacağını söyledi
Medyatava

Gram, yarım, çeyrek ve ons altın fiyatları son zamanlarda hızla yükseldi.

Güncel piyasayı değerlendiren Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten olacaklara dair kritik açıklamalar geldi.

Asya borsalarında altın yönünden toparlanma olduğunu söyleyen Yıldırımtürk noel baba rallisine de değindi.

ALTIN FİYATLARINDA ARTIŞ

Geçtiğimiz cuma günü FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamasında aldıkları tedbirlerin olumlu olduğunu, yüksek faizin devam edeceğini ifade ettiğini belirten Yıldırımtürk, "Piyasa bunu algılamak istediği gibi algıladı ve, 'Artık faiz artırımlarının sonuna gelindi' şeklinde bir algı oluştu." dedi ve faiz baskısının kalkmış olmasının altındaki baskılı seyri kaldırdığını kaydetti.

ASYA BORSALARINDA TOPARLANMA

Açıklamalarına devam eden Yıldırımtürk, "Asya borsalarında bir miktar toparlanma var. Aslında Asya piyasalarında altına ilgi devam ediyor aynı zamanda düşüşlerde Merkez Bankaları devreye giriyor o da fiyatın daha fazla düşmesini engelliyor." ifadelerini kullandı.

ALTINI DESTEKLEYEN GELİŞMELER

Ukrayna Rusya savaşının unutulmuş gibi görüldüğünü ve İsrail Hamas çatışmasının devam ettiğini söyleyen Yıldırımtürk, "Noel baba rallisi şeklinde bir dönem başlıyoruz. Yeni yıla girerken altın fiyatlarının bir miktar yukarı yönlü hareket ettiğini görüyoruz. Yeni pozisyonlar alınıyor burada bence yatırım fonlarından, bunun da etkisi var. ABD 10 yıllık tahvillerinde de küçük çaplı oynaklıklar var. Dolar endeksi de 103 seviyelerinde. Bu da altını destekleyen gelişmeler oldu." ifadelerini kullandı.

"FAİZ ARTIRIMLARI SINIRLI OLACAK"

YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalına konuşan Yıldırımtürk, "Önümüzdeki dönemlerde faiz artırımları daha sınırlı olacak. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christian Legard'ın geçen hafta yaptığı konuşmada bundan sonra faiz indirimlerine başlayacağız dedi ve hatta piyasada beklenti de Avrupa Merkez Bankasının FED'den daha erken faiz indirimine başlayacağı beklentisi var. Bunlar altının düşmesini engelleyecek gibi görünüyor. 2024 İlk yarı itibarıyla 2 bin 200 dolar, ikinci yarı itibarıyla faiz indirimlerinin de başlamasıyla 2 bin 400 seviyesini görme ihtimali var. Dolayısıyla yavaş yavaş denemeleri yapılıyor diyebiliriz." dedi.

ONS ALTIN NE KADAR OLACAK?

Yıldırımtürk ons altında hedefte kademeleri olarak 2 bin 125, 2 bin 150 dolar seviyelerinin görülebileceğini kaydetti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin