Altın Portakal'ın en iyi filmi ve 3 yeni film vizyona giriyor

Bu hafta 4 yeni film seyircilerle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal'ın en iyi filmi ve 3 yeni film vizyona giriyor

Yarın 2'si yerli olamk üzere 4 yeni film vizyonda olacak. Çekimleri KKTC'de sınır köyü olan Akıncılar'da yapılan ve küçük yaştaki evlilikleri ele alan "Halam Geldi" ile Antalya Altın Portakal ve Malatya Film Festivali'nde ödül alan "Kusursuzlar" haftanın yerli filmleri arasında yer alıyor.



Gazeteci Evrim Kanpolat'ın gerçek bir olaydan uyarlayarak yazdığı "Halam Geldi" filminin çekimleri, Kıbrıs'ın Akıncılar'da gerçekleştirildi. 



Yönetmenliğini Erhan Kozan'ın yaptığı filmde, Akıncılar'da yaşayan Diyarbakırlı 13 yaşındaki üç genç kızın hikayesi anlatılıyor.



Küçük yaşta yapılan evlilikler ile akraba evliliğinden doğan engelli çocukların yaşamını çocukların gözünden beyazperdeye taşıyan filmde, aynı zamanda Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi arasındaki sınır sorunu da insani yönleriyle ele alınıyor.  



50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde özel bir gösterimle galası yapılan filmde, Burçin Terzioğlu, Turgay Tanülkü, Dilek Çelebi, Necip Memili, Berke Hürcan rol alıyor.



"Oldboy"



Spike Lee'nin yönetmen koltuğunda oturduğu "Oldboy" da Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley ile Samuel L. Jackson rol alıyor.



Gerilim sevenleri sinema salonlarına çekmesi beklenen filmin konusu şöyle: 



"Joe Doucett kaçırılır ve dış dünyayla hiçbir iletişiminin olmadığı karanlık bir yere götürülür. Bu karanlık mahsende neden kaçırıldığını dahi bilmeden yirmi yıl boyunca tutsak edilir. Hiçbir kurtulma umudu kalmamışken televizyondan gösterilen bir haberde karısının öldürüldüğünü ve baş şüpheli olarak arandığını öğrenir ve günü gelip dışarı çıktığında öncelikli amacı karısının katillerini ve kendini kaçıranları bulup esaslı bir intikam almaktır. Ne var ki soruşturmaya başladığında zannettiği kadar özgür bir adam olmadığını ve tuzaklarla dolu bir suç ağına karşı zorlu bir yoldan geçmesi gerektiğini anlar." 



"Kusursuzlar"



50. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen", 4. Malatya Film Festivali'nde ise "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görülen "Kusursuzlar" izleyici ile buluşuyor. 



Başrollerini İpek Türktan ile Esra Bezen Bilgin paylaştığı filmde, İbrahim Selim, Mehmet Ali Nuroğlu, Suna Selen ve Melih Düzenli de rol alıyor.



Yönetmenliğini Ramin Matin sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, müziklerini Barış Diri, kurgusunu ise Theron Patterson'ın yaptığı film, kardeşlik ilişkilerine, beraber büyümenin getirdiği rahatlığa, bu rahatlığın yarattığı güvenceye ve kan bağı haricinde çok az ortak yanı olan iki insan arasındaki ilişkiye dayanıyor. 



"Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı"



Ben Stiller'in yönettiği "Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı"nın oyuncu kadrosunda, Ben Stiller, Kristen Wiig, Sean Penn ile Kathryn Hahn yer alıyor. 



Macera ve dramatik türündeki filmin konusu şöyle: 



"Fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek "Life!" dergisinin fotoğraf arşivinde çalışan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl ile flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir" (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin