Altın Portakal'da şimdi de 'Ak Parti' krizi çıktı!

'Kumun Tadı' filminin bir sahnesinde, AK Parti ilçe binasının tabelasının görünmesi tartışmalara yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal'da şimdi de 'Ak Parti' krizi çıktı!

Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslar arası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinin yarışma dışı gösterimleriyle başladı.



'Ulusal Uzun Metraj' yarışma kategorisinde 'Kumun Tadı' filminin galası yapıldı.



Dünya prömiyerini 64'üncü Berlin Film Festivali Forum bölümünde yapan ve Yönetmen Melisa Önel'in ilk uzun metrajı 'Kumun Tadı' filminin AKM'de yapılan gösterimini, izleyiciler film ekibi ve aralarında Yılmaz Erdoğan'ın da bulunduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisiyle birlikte izledi.



Film, festivalin tartışılmaya başladığı salonda gündem oldu. Filmin bir sahnesinde Ak Parti ilçe binası tabelasının gösterilmesine tepki vardı.



Yönetmen Melisa Önel filmlerin her şeyin kontrol altında tutulduğu bir ortamda gerçekleşmediğini belirterek, "O bilinmezlik içinde sol kanatta karavan arkada Ak Parti. Karavanı fark etmediniz ama Ak Parti'yi fark etmişsiniz. Hassasiyetinizi anlıyorum ama filme nasıl bir şeyi var bunun?" diye sordu.



Tabelanın yer almasını tesadüf olarak açıklayan yönetmen Önel, "Ne fark eder, orada Ak Parti'nin olması benim Ak Parti sempatizanı olduğumu mu gösteriyor?" diyerek tesadüf olduğuna seyirciyi ikna etmeye çalışırken "Niçin yer alması gerekti? Niye tekrar çekilmedi?" gibi sorular peşi sıra geldi.



Yönetmen Melisa Önel



Yönetmen'in bu sorulara cevabı, "O plan tek bir sahnede çekildi" şeklinde oldu ve konuyla ilgili bunun dışında söyleyeceği bir şey olmadığını dile getirdi.



Film üzerinden yapılan değerlendirmelerin ardından söyleşide Altın Portakal Film Festivali'nin yaşadığı sansür ve oto sansür tartışmaları da değerlendirildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin