Altın Portakal’a rekor başvuru

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 68 film başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal’a rekor başvuru

Antalya Büyükşehir Belediyesi – Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 68 film başvurdu. Festivalin 50 yıllık tarihinde rekor anlamına gelen 68 film, Altın Portakal’ın en iyileri arasında yer almak için ön jüri karşısına çıkacak.



Portakal’a bu yıl başvuran ilk film sayısında da bir rekora imza atıldı. 50. Festivale başvuran 68 filmin 46’sı yönetmenlerinin ilk filmlerinden oluşuyor.



Kısa Film ve Belgesel’e de ilgi çok büyük



50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne başvuruda bulunan kısa film ve belgeseller de belli oldu. Portakal’a bu yıl kısa film yarışması için 206, belgesel film yarışması için 99 film başvurdu. Yarışmaya başvuran 99 belgeselin 45’i yönetmenlerinin ilk filmlerinden oluşuyor.



50. yılda sinema şöleni       



Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı, Altın Portakal’da 50. Yıl coşkusunun şimdiden yaşanmaya başladığını, 4 – 11 Ekim tarihleri arasında Antalya’da gerçek anlamda bir sinema şölenine imza atılacağını bildirdi.



50. Festivale yapılan rekor sayıdaki başvurunun sinema sektörünün yükselen grafiğine işaret ettiğini vurgulayan Tufan Dağıstanlı, Türk sinemasındaki gençleşme eğilimine dikkat çekti. Dağıstanlı, genç sinemacıları özendirmek amacıyla ilk film ödülünü 50 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkardıklarını vurguladı. 



Genç sinemacılara ödül dopingi



50. Festivalde en iyi ilk film, en iyi belgesel, en iyi kısa film ödülleri artırıldı. Ulusal uzun metrajda en iyi ilk film ödülü 55 bin TL’den 100 bin TL’ye; geçtiğimiz yıl 15 bin TL olan en iyi belgesel film ödülü 30 bin TL’ye; geçtiğimiz yıl 10 bin TL olan en iyi kısa film ödülü 15 bin TL’ye yükseltildi. 



Ulusal uzun metraj film yarışmasında birinci gelen film 350 bin TL ile ödüllendirilecek. Uzun metrajda en iyi yönetmen ödülü 55 bin; en iyi senaryo ödülü 35 bin, en iyi görüntü yönetmeni ve en iyi müzik ödüllleri 30’ar bin TL olarak belirlendi. En iyi ilk belgesel filme ise 5 bin TL parasal ödül ve Altın Portakal heykeli verilecek. 






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin