Altın Portakal tartışmasına MHP de katıldı. Semih Yalçın, bakanlıkların çekilme kararına destek verdi: FETÖ'ye, FETÖ propagandasına omuz veren CHP zihniyetini şiddetle kınıyoruz

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Kanun Hükmü belgeseliyle başlayan tartışmaya MHP'de katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çekilmesine destek veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "FETÖ'ye, FETÖ propagandasına omuz veren CHP zihniyetini şiddetle kınıyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal tartışmasına MHP de katıldı. Semih Yalçın, bakanlıkların çekilme kararına destek verdi: FETÖ'ye, FETÖ propagandasına omuz veren CHP zihniyetini şiddetle kınıyoruz

 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yer alan ancak gelen tepkiler sonrası geri çekilen Kanun Hükmü filmiyle ilgili tartışmalar sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden çekilme kararı aldı. 

İki bakanlığın çekilmesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin iptal edildiğini duyurdu. Böcek "7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebi iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum." açıklamasını yaptı. 

 

Festivalin iptal edilmesine pek çok çevreden tepki geldi. Antalya Altın tartışmasına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da katıldı. 

"FETÖ'ye, FETÖ propagandasına omuz veren CHP zihniyetini şiddetle kınıyoruz"

Yalçın, Mimar Sinan Kongresi'nde düzenlenen partisinin Antalya İl Kongresi'nde, festivalin ptal edilmesine ilişkin şunları söyledi: 

"Bölücü örgütleri desteklemek başka bir şey, sansür başka bir şeydir. Bu yapılan iş, çekilme ameliyesi, sansür değildir, fikirleri hapsetmek değildir. FETÖ'ye, FETÖ propagandasına omuz veren CHP zihniyetini şiddetle kınıyoruz. Yapılan tavrı alkışlıyoruz. İlgili bakanlıkların yapmış olduğu karşı duruşu da memnuniyetle karşılıyoruz. Hep birlikte göreceğiz 30 Mart 2024'te bu yapılanlara, PKK'yı, FETÖ'yü canlandırma gayreti içerisinde olanlara bu aziz ve necip millet tekrar cevabını verecek, gereken çıkışı, gereken tokadı sandıklarda atacaktır."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin