Altın Portakal heykelciliğinin serüveni sergide!

'Altın Portakal'da geçmişte dağıtılan ödüller sergileniyor.

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal heykelciliğinin serüveni sergide!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen 'Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali' kapsamındaki 'ödül sergisi' Antalya Kültür Merkezi’nin (AKM) fuayesinde açıldı.



Festival direktörü Elif Dağdeviren, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 51 yılının en önemli sembolü ödül heykelciğinin, insanların evlerinden birer birer toplanarak sergide bir araya getirildiğini söyledi. 



Sergi fikrinin, festivalin kurgusu yapılırken ‘Gelenekten geleceğe’ mottosunu bulurken ortaya çıktığını belirten Dağdeviren, “Bu festivalin bir simgesi var. İsmi kadar, logosu kadar önemli, hepsinden daha önemli bir simgesi var. O da 51 yıllık festivalin 35- 40 yılına hakim olmuş olan Venüs heykelciği sembolü” dedi.



Sergide yaklaşık 80 ödül bulunduğu ve yıl yıl aslında ödül heykelinin farklılaştığını anlatan Dağdeviren, “Ama 7– 8 tanesi birbirinden çok farklı” dedi. 



Festivalin bu yılki ödül heykelciği Venüs’ün, 1964 yılında ilk düzenlendiği yıldaki formuyla yeniden yorumlandığını anlatan Elif Dağdeviren, sergide ayrıca festival afişlerinin de sergilendiğini kaydetti. Ödül Sergisi’nde Hülya Koçyiğit, Yavuz Özkan, Meral Çetinkaya, Fırat Tanış, Oktay Kaynarca, Uğur Polat gibi 50 ismin ödülü yer alıyor.



Sergi AKM fuayesinde festivalin sona ereceği 18 Ekim tarihine kadar gezilebilecek. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin