Altın Portakal Film Festivali'ne verilen destek neden azaldı?

Antal Portakal'q azalan destek Meclis'te soru önergesi oldu...

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal Film Festivali'ne verilen destek neden azaldı?

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e, "Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne sağlanan desteğin son dönemde azalmasının gerekçesi nedir?" diye sordu. 



CHP'li Acar, Bakan Ömer Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2004'ten bu yana ve yıllara göre Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ne kadar destek sağladığını öğrenmek istedi.



2013 yılı desteğinin miktarını ve ne zaman verildiğinin açıklanmasını isteyen Acar, şu soruları yöneltti:

"Festival başlamadan destek verilmiş midir?



Bakanlığınızın sağladığı desteklerin Altın Portakal Film Festivali bütçesindeki payı yıllara göre nasıl gerçekleşmiştir?Bakanlığınız, aynı dönemde gerçekleştirilen diğer film festivallerine ne kadar destek sağlamıştır? Son 10 yılda hangi festivale toplam ne kadar destek sağlanmıştır?



Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne sağlanan desteğin son dönemde azalmasının gerekçesi nedir? Festivali düzenleyen belediye yönetiminin muhalefet partisinden seçilmiş olmasının etkisi var mıdır? Bu tutum etik midir?

Ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık katkılar sağlayan Antalya'ya Altın Portakal Festivali için verilecek kaynak mı bulunamamaktadır? Antalya'ya yapılan haksızlık giderilecek midir?" ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin