Altın Portakal Film Festivali’nde Çiğdem Mater ve Mine Özerden için 'boş sandalye' eylemi

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Gidiş O Gidiş” filminin yönetmeni Burak Çevik ve “Ayna Ayna” filminin yapımcısı ve senaristi Haşmet Topaloğlu filmlerinin gösterimleri öncesinde Çiğdem Mater ve Mine Özerden 'boş sandalye' eylemi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal Film Festivali’nde Çiğdem Mater ve Mine Özerden için 'boş sandalye' eylemi

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Gidiş O Gidiş” filminin yönetmeni Burak Çevik ve “Ayna Ayna” filminin yapımcısı ve senaristi Haşmet Topaloğlu filmlerinin gösterimleri öncesinde Çiğdem Mater ve Mine Özerden adına boş bırakılan sandalyeleri göstererek özgürlük taleplerini yinelediler.

Altın Portakal Film Festivali’nde Çiğdem Mater ve Mine Özerden için 'boş sandalye' eylemi

“Ayna Ayna” filminin yapımcısı ve senaristi Haşmet Topaloğlu, şunları aktardı:

"Bu kadar kalabalık bir seyircinin olması mutluluk veriyor. Sağdan sola, soldan sağa bakmak istiyor insan tekrar tekrar. Ancak öyle bakarken de, belki zaten birçoğunuzun günlerdir, aylardır hissettiği eksikliği, burada bulunan iki boş beyaz sandalyeye bakarken bir kez daha hissediyorum. Mine Özerden ve Çiğdem Mater, onlarda bugün burada olsalardı keşke. Onlar gibi şuan haksız yere tutuklu tutulan herkese özgürlük diliyoruz"

“Gidiş O Gidiş” filminin yönetmeni Burak Çevik, şöyle konuştu:

"Suçsuz olarak yargılandılar ve cezaevindeler"

"İki tane sandalye var burada, siz çok fazla göremeyebilirsiniz. Çiğdem Mater ve Mine Özerden. Suçsuz olarak yargılandılar ve cezaevindeler şuanda. Onların yanında olduğumuzu, bu sahne vesilesiyle belirtmek isterim"

Baran Seyhan'dan Osman Kavala sitemi

Hara filminin yapımcısı Baran Seyhan 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 1797 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala'yı andı.

Seyhan, Kavala'nın 65'inci doğum günü olduğunu belirterek, Osman Kavala belgeselinin festival kapsamında gösterilmemesine sitem etti.

Konuşmasında konser yasaklarına da değinen Seyhan, "Günümüzde konserlerin, festivallerin yasaklandığı bir süreçten geçiyoruz. Her şeye rağmen bu festivalin ne kadar meşakketle yapıldığını tahmin ediyorum. Festival konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İşte Seyhan'ın o konuşması:

Etiketler Altın Portakal
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin